REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degalų kainos vėl šokiruoja

Su pirmuoju sniegu vairuotojai sulaukė blogų naujienų. Degalų kainos auga kaip ant mielių, o ekspertai optimistinių prognozių nežada, skelbia „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

„Panašu, kad kainos artimiausiu metu dar kils. Viskas keičiasi tiesiog valandomis, bet šiuo metu prognozės tikrai nėra optimistinės. Jei pašals, dyzelinas brangs“, – vakar sakė bendrovės „Lietuva Statoil“ pardavimų ir logistikos departamento vadovas Skirmantas Mačiukas.

REKLAMA

Pirmadienį bendrovė „Mažeikių nafta“ nustatė gerokai didesnes kainas nei paskutinę spalio dieną – tona benzino pabrango 145 litais, arba maždaug 10 centų už litrą. Pasak S.Mačiuko, vakar didmeninė benzino ir dyzelino kaina Europoje pakilo dar apie 12 JAV dolerių (28,4 lito). Dabar vidutinė benzino ir dyzelino kaina Europoje viršija 860 JAV dolerių už toną. Anot jo, į tai netrukus sureaguos ir „Mažeikių naftos prekybos namai“.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybininkai vairuotojus gali paguosti nebent tuo, kad kainos kils pamažu.

„Mažeikių nafta“ produkcijos kainą pakėlė 145 litais už toną. Kad galėtume uždirbti, turėtume degalus pabranginti apie 14 centų. Tačiau to nebus, benzinas degalinėse pabrango apie 2 centus. Mažmenininkai kainas kelia lėčiau“, – sakė „Statoil“ atstovas.

Prekybininkai degalų brangimą sieja su pokyčiais pasaulio naftos rinkose.

Investuotojams būgštaujant dėl galimo „juodojo aukso“ deficito pasaulio rinkoje artėjant žiemai, „Brent“ rūšies naftos kainos Londone vakar pirmą kartą įveikė rekordinę 95 JAV dolerių už barelį kartelę. WTI naftos rūšies kainos gruodžio mėnesio sandoriams taip pat pasiekė naują visų laikų rekordą, peržengusios 98 JAV dolerio už barelį ribą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar didžiausi šalyje degalinių tinklai „Lukoil“ ir „Statoil“ populiariausią benziną pardavinėjo po 3,28–3,40 lito už litrą. Dyzelino litras „Lukoil“ degalinės kainavo apie 3,28–3,3 lito, „Statoil“ – 3,26–3,38 lito.

Kai kurių degalų mažmenininkų teigimu, Lietuvoje populiariausio benzino litras jau turėtų kainuoti apie 1 eurą. Prieš dvejus metus 95 markės benzino kaina jau buvo pasiekusi simbolinę euro ribą. Tikėtina, kad toks šuolis laukia ir šiemet, nors tiksliau prognozuoti degalų kainų mažmenininkai kol kas nesiryžta.
Gintautas Degutis 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų