REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos Manji Kuro lenktynių žiede vykusiose prestižinių "Porsche Mobil1 Supercup" taurės penktojo etapo varžybose sekmadienį Vokietijos "SPS automotive performance" komandos sudėtyje debiutavo ir Lietuvos žiedinių lenktynių atstovas Nemunas Dagilis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmasis Lietuvos lenktynininkas, stojęs į tokio aukšto lygio lenktynių startą.

Prancūzijoje vykusias lenktynes netikėtomis spalvomis paįvairino ir prieš jų pradžią prapliupęs lietus, kurio itin bijojo debiutantas iš Lietuvos ir jį palaikanti negausi komanda.

REKLAMA

Debiutinėse tokio aukšto rango lenktynėse N. Dagilis įskaitinių taškų neiškovojo bei finišavo aštuonioliktas. Lietuvis aplenkė aštuonis šiose varžybose klasifikuotus bei daug didesnę tokių varžybų patirtį turinčius sportininkus ir nuo varžybų nugalėtojo atsiliko 1 min. 43,876 sek., o ne ratu ar daugiau, kaip lietuvio pralenkti varžovai.

"Norint rimčiau pasipriešinti varžovams, reikia daug daugiau patirties, kuri ateina kartu su kiekvienomis varžybomis. Debiutinėse lenktynėse troškau finišuoti ir man tai pavyko padaryti",- patenkintas savo debiutu kalbėjo N. Dagilis.

REKLAMA
REKLAMA

Penktojo "Porshe Supercup" taurės varžybų etapo lenktynes Prancūzijoje laimėjo iš pirmosios pozicijos startavęs lietuvio komandos draugas Uwe Alzenas, šioje trasoje išvystęs vidutinį 131,702 kilometro per valandą greitį.

Antras finišo liniją kirto Nicolas Armindo, o trečias - praėjusių metų šių pirmenybių laimėtojas Richardas Westbrookas.

Po penkių "Porshe Supercup" taurės varžybų etapų vairuotojų įskaitoje pirmauja R. Westbrookas, jau pelnęs 86 taškus. Antroje vietoje su 74 taškais - U. Alzenas, o trečiąją vietą užima Damienas Faulkneris, nuo antroje vietoje žengiančio U. Alzeno atsiliekantis vos dviem taškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kito, šeštojo "Porshe Supercup" taurės varžybų etapo lenktynės ateinantį sekmadienį vyks Anglijoje (Silverstono trasoje), o iš viso šios pirmenybės susideda iš 11 etapų.

"Porsche Supercup" 2007 metų čempionate dalyvauja 14 komandų, kurių kiekvienai atstovauja po du lenktynininkus. Tad beveik 30 vienodų "Porsche 911 GT3" bolidų, kurių kiekvienas išvysto po 400 AG pajėgumą prie 8200 apsisukimų per minutę ir sveria po 1120 kilogramų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų