• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis didesnė maisto pasiūla parduotuvėse priverčia suabejoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą, todėl ne retas vadovaujasi tokiais kriterijais, kaip pakuotės patrauklumas, neseniai matyta reklama ar tiesiog emocijos. Duonos lentynos tiesiog pribloškia savo produktų gausa, todėl pasirinkti tinkamą gaminį, kuris būtų naudingiausias mūsų sveikatai, – tikras iššūkis. Vis dėlto, specialistų teigimu, jam įveikti užtenka vos kelių svarbiausių taisyklių.

Vis didesnė maisto pasiūla parduotuvėse priverčia suabejoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą, todėl ne retas vadovaujasi tokiais kriterijais, kaip pakuotės patrauklumas, neseniai matyta reklama ar tiesiog emocijos. Duonos lentynos tiesiog pribloškia savo produktų gausa, todėl pasirinkti tinkamą gaminį, kuris būtų naudingiausias mūsų sveikatai, – tikras iššūkis. Vis dėlto, specialistų teigimu, jam įveikti užtenka vos kelių svarbiausių taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5 patarimai, kaip teisingai išsirinkti duoną parduotuvėje:

Skaitykite duonos sudėtį. Nepasikliaukite tik neskaldytų grūdų pavadinimu ant pakuotės, tačiau paskaitykite informaciją, kokios dar žaliavos buvo naudojamos gamybos procese. Rekomenduočiau nesižavėti duona, kurios sudėtyje yra dirbtinių saldiklių, papildomų skonį ir spalvą gerinančių priedų, kurie dažniausiai gaminami iš naftos, sočiųjų rūgščių, monogliceridų, digliceridų, galinčių pakenkti sveikatai.

REKLAMA

Dažniau rinkitės pilno grūdo gaminius. Pilno grūdo miltai – tai rupaus malimo miltai, išsaugoję visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus. Būtent todėl parduotuvėje reikėtų įdėmiai perskaityti ingredientų sąrašą ir ieškoti raktinių žodžių: neskaldyti grūdai, pilno grūdo kviečiai, pilno grūdo rugiai.

REKLAMA
REKLAMA

Tikėkite tuo, ką matote. Jei renkatės duoną su grūdais, būtinai apžiūrėkite ją iš arčiau. Tikrindami duonos kepalo pjūvius pamatysite, ar grūdų yra tik paviršiuje ir plutoje, ar ir pačiame gaminyje. Duona, kurios sudėtyje yra grūdų, apsaugos jus nuo cukraus pertekliaus.

Patikrinkite galiojimo terminą. Duona visuomet turėtų būti šviežia, o galiojimo laikas – skaičiuojamas dienomis. Duonos, kurios galiojimo terminas yra ilgesnis nei 9–10 dienų, sudėtyje greičiausiai yra konservantų. Jei turite galimybę, rekomenduotina rinktis duoną be jų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkitės patikimus gamintojus. Duonos gamintojai, kurie puoselėja duonos gamybos tradicijas jau ilgą laiką, gali užtikrinti aukštą kokybę. Laikas ir patirtis leido jiems išbandyti teisingiausius technologinius sprendimus ir ištobulinti receptūrą, kuri būtų ne tik priimtina, bet ir tinkama visaverčiam vartojimui.

.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų