REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuostaba, susižavėjimas, smalsumas, pasitenkinimas, prisiminimai, migrena, ramybė, potraukis ir netolerancija, pagunda ir pasibjaurėjimas. Visas šias emocijas sukelia kvapai, kurie gali tobulai mus atspindėti arba visiškai mums netikti. O ar Jūs jau atradote aromatą, kuris geriausiai tinka Jums?

REKLAMA
REKLAMA

Kas yra aromatas?

Kvapas mums perduoda informaciją. Smegenyse užregistruotas kito žmogaus kūno kvapas gali išduoti amžių, lytį ir net tam tikrus būdo bruožus. Vadovaudamiesi savo uosle, kartais galime nuspręsti, ar žmogus yra susijaudinęs, pajusti, kad jis kažkur skuba ir net nustatyti, ar sako tiesą. Kvapas išduoda emocijas - tai sudėtingas junginys, veikiamas mūsų gyvenimo būdo, lyties, amžiaus, mitybos ir... kvepalų.

REKLAMA

Kaip kvapai keičia mūsų gyvenimą?

Dar gilioje senovėje uoslė vedė žmones prie maisto ir seksualinio partnerio bei saugojo nuo pavojaus. Dėl šios priežasties kvapas dažnai tituluojamas svarbiausiu gyvenimo pojūčiu. Žmogus vidutiniškai atpažįsta apie 10 tūkstančių skirtingų kvapų, o savo vietą ilgalaikėje atmintyje atradę kvapai gali sukelti stiprias emocijas, sužadinti vaikystės ar atostogų prisiminimus. Šį faktą puikiai atspindi paprastas klausimas – ką Jums primena cinamono kvapas? Apie jį pagalvojus, Jūsų mintyse greičiausiai pakvipo Kalėdomis.

REKLAMA
REKLAMA

Ar kiekvienas žmogus turi jam būdingą kūno kvapą?

Kiekvieno žmogaus kvapas unikalus, visai kaip pirštų antspaudai. Labiausiai jis jaučiamas pavasarį. Būtent dėl to šis metų laikas siejamas su šiltų jausmų pradžia, meile – žmonės vienas prie kito pasąmoningai linksta vedami kūno kvapo. Ne veltui sakoma, jog partnerio kūno kvapas pažadina jausmus ir priverčia širdį plakti greičiau.

Gydantys aromatai

Kvapų gydomoji galia paskatino sukurti medicininį gydymo būdą – aromaterapiją. Pavyzdžiui, šalavijų ir santalo kvapai veikia kaip atpalaiduojanti priemonė. Levandos, mėtos, rožių, ir kadagio aromatai padeda nusiraminti, o rozmarinų, citrinų, pelargonijos ir greipfruto – mažina stresą. Nuo mus supančių aromatų gali priklausyti ir nuotaika – vieni suteikia energijos, o kiti širdį pripildo namų jaukumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip mūsų aromatas veikia kitus žmones?

Nors kito žmogaus išvaizda į akis krinta pirmiausiai, šiltiems jausmams užsimegzti padeda ir unikalus mūsų kūno kvapas. Feromonas – žmogaus kūno kvapą reguliuojantis cheminis junginys, galintis sužadinti priešingos lyties potraukį. Tačiau čia didelę įtaką turi ir kvepalai: žinoma, jog feromono poveikį dar labiau sustiprina tinkamai parinktas aromatas.

Kokie aromatai suteikia mums daugiau žavesio?

Dar antikos laikais tam tikri aliejai ir žolelės buvo naudojami kaip fizinį potraukį stiprinantys afrodiziakai. Jie buvo naudojami gaminant kvepalus, vonios eliksyrus ir masažui skirtus losjonus. Gintaras, pačiulis, muskusas, kardamonas, žvaigždinis anyžius, vetiverija, dobilas, santalas ir rožių aliejus – tik keletas aromatų, galinčių išlaisvinti nevaldomą geidulį. Panašų poveikį turi ir kai kurie prieskoniai – imbieras, cinamonas, kardamonas ir vanilė (šis aromatas stipriausiai veikia vyrus).

REKLAMA

Kad aromatas išliktų viso pasimatymo metu...

Jūsų mėgstamas aromatas ant kūno išliks ilgiausiai, jeigu naudosite kelis juo praturtintus gaminius, pavyzdžiui, kūno losjoną, dezodorantą ir kvepalus. Pastaruosius patartina naudoti tam tikrose kūno vietose – kaklo srityje, riešų vidinėse pusėse ir už ausų. Šiose zonose aiškiausiai jaučiamas pulsas – jos išskiria daugiau šilumos ir geriausiai atskleidžia kvepalų aromatą, jis išlieka ilgiau.

Straipsnis sukurtas ir priklauso AVON – www.avon.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų