REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Rusijos aviacijos smūgių virtinę Sirijos vakaruose trečiadienį lydėjo antžeminių pajėgų puolimas, kurio taikiniais tapo bent ketverios sukilėlių pozicijos, pranešė padėtį toje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

REKLAMA
REKLAMA

 

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) kol kas nepaskelbė, kiek buvo žuvusiųjų arba sužeistųjų per praeitą naktį ir trečiadienį paryčiais vykdytus smūgius, kurie buvo „intensyvesni negu įprasta“.

REKLAMA

Antžeminį puolimą vykdė „režimo pajėgos“, nurodė, paprastai taip įvardijanti Sirijos kariuomenę ir ją palaikančias vietos bei užsienio sukarintas grupes.

„Pirmąkart (aviacijos) smūgius lydėjo kautynės ant žemės tarp režimo pajėgų ir sukilėlių“, – sakė SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas.

Pasak jo, tie susirėmimai vyko Chamos provincijoje; jie prasidėjo, kai režimo pajėgas, įskaitant vyriausybę palaikančius sukarintus dalinius, atakavo sukilėlius, o Rusijos naikintuvai smogė iš oro.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar toje provincijoje režimas taip pat intensyviai naudoja bombardavimą „žemė–žemė“, – aiškino R.A.Rahmanas.

„Kol kas nėra informacijos apie kokią nors (vyriausybės pajėgų) pažangą ant žemės, bet per antskrydžius buvo smogta mašinoms ir sukilėlių bazėms“, – pridūrė jis.

Sirijos valstybinė žiniasklaida ir Damasko vyriausybę palaikantys regioniniai kanalai trečiadienį neminėjo naujų Rusijos smūgių arba antžeminių atakų.

Rusijos aviacija trečiadienį atakavo taikinius Kafr Zaitos, Kafr Nabudos, as Sajado gyvenvietes ir al Latamnos kaimą Chamos provincijoje, taip pat Chan Šaichūno ir Alhbito miestelius Idlibo provincijoje, pranešė SOHR.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją dalį Idlibo provincijos kontroliuoja sukilėlių aljansas, kuriam priklauso teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinys Sirijoje „al Nusra Front“ ir kitos islamistų grupuotės.

 

Rusija „gali realizuoti“ koordinavimą su JAV, vykdant karinius smūgius Sirijoje

Rusija gali įgyvendinti JAV pasiūlymus koordinuoti Maskvos pasiųstų pajėgų smūgius Sirijoje su Vašingtono vadovaujama koalicija, trečiadienį pareiškė vienas Rusijos gynybos ministerijos atstovas.

„Rusijos gynybos ministerijoje buvo atsiliepta į Pentagono prašymą ir operatyviai peržiūrėti amerikiečių pasiūlymai dėl veiksmų koordinavimo kovojant su teroristine grupuote ISIL („Islamo valstybė“) Sirijos teritorijoje“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Igorį Konašenkovą.

REKLAMA

„Tie pasiūlymai gali būti priimti realizavimui, – pridūrė jis. – Tereikia patikslinti atskiras technines detales, kurios šiandien bus svarstomos Rusijos gynybos ministerijos ir Pentagono ekspertų lygmeniu.“

JAV ir Rusijos pareigūnai šią savaitę Maskvos iniciatyva surengė pasitarimą dėl priemonių, kurios leistų išvengti nelaimingų atsitikimų ir kar virš Sirijos skraidantys karo lėktuvai neatsidurtų toje pačioje vietoje tuo pačiu laiku.

Šios „konflikto šalinimo“ derybos buvo surengtos po to, kai Rusija pradėjo bombarduoti taikinius Sirijoje, palaikydama tos šalies prezidentą Basharą al Assadą, dar labiau komplikuodama jau puspenktų metų besitęsiantį konfliktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų