žiediniai kopūstai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žiediniai kopūstai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žiediniai kopūstai“.

Šį produktą vadina „Dievų vaisiumi“: ragina valgyti dažniau

Rudens pabaiga – jau tas metas, kai vis dažniau atidaromi vasarą paruošti raugintų, marinuotų gėrybių stiklainiai. Tačiau lapkritį dar netrūksta ir šviežių vaisių bei daržovių, kuriomis pasimėgauti vertėtų nepraleisti progos. Kaip pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, renkantis būtent sezoninius šviežius vaisius nauda bus keleriopa: gėrybės bus pačios skaniausios, naudingiausios sveikatai ir pigiausios.
2023-11-09

Atrado kitokią bulvių košę: receptą verta išbandyti

Dažnai gaminame vis tuos pačius, visiems šeimos nariams patinkančius ir laiko išbandytus patiekalus, tačiau kartais verta pakeisti bent vieną ingredientą, kad galėtume pasigardžiuoti įvairesniais skoniais. Tad su mėsa patiekiamos košės – vienas iš pasirinkimų atnaujinti savo įprastą meniu, nes kaskart galime dalį bulvių pakeisti turimomis daržovėmis. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2023-02-28

Receptas. Trinta sriubytė

INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų dešros (vytinta Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek kiaulės šoninės (Biovela) 2.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 800 gramų žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
2022-03-03

Receptas. Žaliasis daržovių padažas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 220 gramų špinatų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (įvairūs) 100 gramų žiedinių kopūstų 100 gramų brokolių 3 saujos svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Visas daržoves gerai susmulkinkite ir sumaišykite su prieskoniais bei aliejumi. Gautą padažą galite sutrinti, jei norite vientisos masės.
2022-03-01

Receptas. Skaniosios salotos

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek majonezo 100 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus, kiaušinius ir sūrį supjaustome norimo stambumo gabaliukais bei kubeliais.
2022-03-01

Receptas. Salotos "Kvartetas"

INGREDIENTAI: 150 gramų agurkų 150 gramų pomidorų pastos 2 vienetai kiaušinių (virti) šiek tiek druskos 150 gramų grietinės (arba majonezas) šiek tiek žalumynų 150 gramų žiedinių kopūstų 100 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, agurkus - pusžiedžiais, kiaušinius sutarkuoti. Šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsinti. Žiedinius kopūstus taip pat išvirti ir atvėsinti.
2022-03-01

Receptas. Žiediniai kopūstai su vištiena

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas kmynų 1 vienetas paprikų 0.5 vieneto svogūnų 4 vienetai vištienos blauzdelių 3 saujos džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (džiovinti, smulkinti) 0.5 vieneto žiedinių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame vištienos blauzdeles ir nukauliname mėsą nuo kaulų. Susipjaustome šiaudeliais svogūną. Į tuščią keptuvę be aliejaus beriam kmynus ir kelias sekundes juos pašildome, kad pradėtų skleisti savo aromatą.
2022-02-28

Receptas. Žiedinių kopūstų salotos (II)

INGREDIENTAI: šiek tiek krapų šiek tiek majonezo šiek tiek druskos 400 gramų krabų lazdelių 1 vienetas žiedinių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Žiedinius kopūstus susmulkiname ir užpilame keliom minutėm verdančiu vandeniu, nupilame ir paliekame ataušti. Krabų lazdeles supjaustome stambiais kubeliais, susmulkiname krapus (krapų negailime), sudedame į atvėsusius kopūstus ir sumaišome su majonezu. Druskos pagal skonį. Paprasta ir skanu.
2022-02-27

Receptas. Daržovių kepsnys

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų morkų šiek tiek muskato 4 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 1/4 litro grietinės 1 kilogramas žiedinių kopūstų 300 gramų brokolių 500 gramų mangoldų PARUOŠIMO BŪDAS: Žiedinius kopūstus, brokolius ir morkas išverdam garuose. Mangoldus kelias minutes paverdame pasūdytame vandenyje. Atskiruose induose susmulkiname žiedinius kopūstus, morkas ir mangoldus.
2022-02-27

Receptas. Apkepas "Stebuklingos kalvos"

INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 4 vienetai bulvių 200 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 100 gramų džiūvesėlių 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek kario šiek tiek aliejaus Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.
2022-02-26
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų