virtuvė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virtuvė“.

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų

„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos šašlykus pamiršau, nes neva nelabai sveika marinuoti mėsą majoneze. Bet kai paskaičiau straipsnį žurnale, kad nieko tokio blogo tame nėra prisiminiau ir vėl užsinorėjau taip raugtų šašlykų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Prieš 4 val.

Taip marinuoti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: užsirašykite receptą

Jeigu ieškote, ką patiekti prieš šašlykų – marinuoti svogūnai bus puiki išeitis. Siūlome pasigaminti jų namuose, nes neužima daug laiko ir nereikalauja daug pastangų. Viskas, ko jums reikia, yra: 2 nedideli mėlynieji svogūnai, 120 ml vandens, 60 ml obuolių acto; 1-2 v.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus.
2024-05-01

Į šaltibarščius įdėjo 1 slaptą ingredientą: dabar gamina tik taip

„Kai tik nors šiek tiek atšyla, mes puolame gaminti savo taip mėgstamų šaltibarščių. Mano teta juos gali valgyti kasdien visa vasara. O kaip jūs? Ar turite savo mėgstamą variantą? Jei ne,viliuosi šis jums patiks. Vienas neįprastas produktas ir skonis “, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-30

Taip gaminti šaltibarščius išmokė uošvis: išeina daug skanesni

„Turiu tetą Laimą, kuri šaltibarščius vasarą gali valgyti kasdien. O mano mažoji ją vadina Pink sriuba ir irgi pasimėgaudama valgo. Šį kartą sriuba gaminau pagal uošvio receptą. Labai skanu, ir tas agurkų traškėjimas čia buvo super. Visada agurkus tarkuodavau, o šį kartą pjausčiau smulkiais kubeliais. Čia naudojamas mineralinis vanduo, bet jei jums tai nepriimtina, pilkite pieno“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-29

Taip keptos vištienos šlaunelės sužavės visą šeimą: prašys pakartoti

Paprasta paruošti, sotu ir pigu – sakote, taip nebūna? Pritrūkusiems idėjų gardžiai ir nebrangiai vakarienei, kulinarijos meistrai turi pasiūlymą – iškepkite orkaitėje sultingas vištienos šlauneles su daržovių garnyru. Šiam patiekalui paruošti prireiks vos tik kelių eurų ir vieno indo, o jo užteks ne tik vakarienei, bet ir pasirūpinti pietumis darbe.
2024-04-28

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą

„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
2024-04-27

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
2024-04-26

Taip keptus kotletus pamėgo visa šeima: ragina išbandyti receptą

„Sotūs, skanūs ir šiek tiek kitokie kotletai nei tradiciniai su grybų nata“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 40 min. Mėsos masei:  500 g smulkintos kiaulienos;  Kiaušinis;  Druskos, pagal skonį;  Žiupsnis pipirų;   1 a. š. maltos mėsos prieskonių  30 g sviesto;  4 v. š. grietinėlės;  2 v. š. manų;  1 skiltelė česnako;  Miltų kotletams apvolioti.
2024-04-25

Šis kopūstų troškinys idealiai tiks tokiems orams: sotu, skanu ir greita

„Apie šią sriubą–troškinį: soti, skani (primena kažkiek balandėlius) ir greitai pagaminama. Maltą mėsą naudokite kokią mėgstate ar kokios turite namuose. Tačiau šioje sriuboje yra vienas slaptas ingredientas, kuris šiai sriubai suteiks labai skanų poskonį“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-24

Atrado skaniausią vištienos krūtinėlės receptą: apsilaižysite pirštelius

„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-23
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų