užpilas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „užpilas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „užpilas“.

Šis lapų užpilas – aukso vertės: pasigaminkite jau dabar ir gerkite į sveikatą

Paprastosios žemuogės – lietuvių pamėgta ir Lietuvos daržuose savo vietą bei populiarumą atradusi uoga. Tačiau žiemą vertėtų nepamiršti ir žemuogių lapų. Šių uogų lapai – ideali priemonė skausmui mažinti, peršalus, nes turi ir antiseptinių savybių. Žemuogių krūmelis – universalus augalas.  Žemuogės sveikatai stiprinti ir mitybai paįvairinti gali būti naudojamos ištisus metus. Pavasarį, prabudus gamtai ir sužaliavus žemuogėms, galima naudoti žalius žemuogių lapus.
2020-01-26

Vištiena su ypatingu padažu: skonis pranoks lūkesčius

Pats metas galvoti, kokiu skanėstu nudžiuginsite savo šeimą pietums arba vakarienei. Tinklaraštininkas Rimas Narkus siūlo gaminti vištienos krūtinėles, kurių skonis visada pranoksta lūkesčius. Jums reikės: vištienos krūtinėlės, 2 kiaušinių, dubenėlio džiūvėsėlių, aliejaus kepti, bulvių garnyrui.  Užpilui prie krūtinėlės puikiai tinka morkos, česnakas, žalumynai, druska, pipirai, šaukštas miltų ir puodelis pieno.
2018-10-09

Muitininkai sulaikė gyvačių užpiltines iš Tailando

 Vilniaus oro uoste ketvirtadienio pavakare muitininkai sulaikė iš egzotiškos šalies lietuvės parsivežtus suvenyrus – gyvačių užpiltines. Jas moteris gabeno savo registruotame bagaže. Vidutinio amžiaus moteris šiuos iš pažiūros „nekaltus“ suvenyrus parsivežė iš Tailando. Muitinio tikrinimo metu registruotame bagaže buvo aptikti du skaidraus stiklo buteliai be jokių etikečių. Juose – gelsvos spalvos skysčiu užpiltos nedidelės gyvatės bei skorpionas.
Kriminalai 2015-10-30

Padažai – šventė gomuriui

 Užpilas, padažas, kremas, mirkalas – tai riebus ir sotus priedas prie pagrindinio patiekalo, kai kada gaminamas kepant arba verdant. Mirkalai itin patrauklūs tuo, kad yra ne tik gardūs, bet ir labai greitai paruošiami, o į juos galima mirkyti pačius įvairius produktus. Kreminis padažas 100 g švelnaus sūrio, 50 g riebaus natūralaus jogurto, 3 skiltelių česnako, įvairių žolelių mišinio, šiek tiek citrinų sulčių, žiupsnelio pipirų. Sūrį smulkiai sutarkuojame ir sumaišome su jogurtu.
2015-03-08
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų