prie katedros

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „prie katedros“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „prie katedros“.

Vilniaus centre – šiurpinantis piketas: ragina ieškoti vietos bunkeryje

Vilniaus centre – sumaištis. Prie Katedros ir Gedimino prospekte išsirikiavę piketo dalyviai šiurpina vilniečius. Rankose laikydami plakatus, dalija šiems lankstinukus su užrašu – „Ar turi savo vietą bunkeryje?“. Sostinės centre akį taip pat traukia šešiose skirtingose sostinės centro vietose paskirstyti plakatai ir į šulinius nukreiptos rodyklės. Ką jos reiškia ir kodėl krauju išsitepę žmonės ragina paieškoti sau bunkerio, įvykio organizatoriai atskleisti dar atsisakė.

Ar reikia nurodyti patiekalų kaloringumą valgiaraščiuose?

Užsienio šalyse gana įprasta praktika – patiekalų kaloringumo nurodymas restoranų valgiaraščiuose. Lietuvoje toks klientų informavimas praktiškai neegzistuoja. Tačiau ar kalorijų pateikimas būtų reikalingas? Tai suteiktų naudingų žinių ar, priešingai, sukeltų didesnę sumaištį maloniai pavalgyti norėjusio restorano svečio galvoje? Poreikio nėra Restoranų atstovai teigia, kad žmonėms to paprasčiausiai nereikia. „Paprasčiausiai pasiūlą formuoja paklausa.
2011-09-18

„Oktoberfest“ tradicijos palaikomos ir čia

Kiekvienais metais Vokietija spalio mėnesį pasitinka šių metų grūdų derliaus alaus švente „Oktoberfest“. Balsas.lt žiniomis, šią gražią idėją palaiko ir restoranas – bravoras „Prie Katedros“ (Gedimino pr. 5, Vilnius). Pasak šio bravoro atstovų, spalio 21 – 31 dienomis organizuojama „Šviežio alaus šventė bus išskirtinis renginys šalies publikai.
2010-10-20

Naujas restoranas-bravoras dalį pelno skirs Arkikatedrai

Praėjusį penktadienį duris atvėrė alaus restoranas-bravoras „Prie Katedros“, įsikūręs vietoj gerai vilniečiams žinoto restorano „Avilys“. Restoranas-bravoras „Prie Katedros“, tęsdamas alaus gamybos tradicijas, gamina trijų rūšių natūralų gyvą alų: šviesųjį, medaus ir tamsų. Alaus gamybos procese naudojamos tik natūralios žaliavos (vanduo, salyklas, apyniai, mielės ir ekologiškas medus), o pats procesas atliekamas laikantis visų tradicinių reikalavimų.
2009-11-09
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų