peletrūnas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „peletrūnas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „peletrūnas“.

Šį augalą vadina aukso gysla organizmui: ragina naudoti dažniau

Peletrūnas, estragonas, vaistinis kietis – tai tas pats prieskoninis ir vaistinis augalas. Peletrūnas žinomas daugeliu vardų, nors Lietuvoje nėra labai populiarus prieskonis. Tradiciškai peletrūnas daugiausiai būdavo auginamas Žemaitijoje, kur juo būdavo gardinami įvairūs patiekalai. Iš ten paplito po visą Lietuvą, tačiau taip ir neišsikovojo didelio populiarumo. Peletrūnas – ypatingo dėmesio ir priežiūros nereikalaujantis žolinis augalas.
2024-03-26

Receptas. Pievagrybių sriuba su peletrūnu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 vieneto svogūnų 350 gramų pievagrybių 70 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 25 gramai sviesto 400 mililitrų sultinio (daržovių) 1 valgomasis šaukštas peletrūno Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Puode ištirpiname pusę nurodyto sviesto kiekio, sudedame susmulkintą svogūną ir pakepiname apie 10 minučių.
2022-03-01

Receptas. Kiaušinių plaktienė su žolelėmis ir rūgpieniu

INGREDIENTAI: 10 gramų bazilikų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 10 gramų peletrūno šiek tiek krapų (smulkinti) 20 gramų svogūnų (laiškai) 2 vienetai kiaušinių 100 gramų rūgpienio 1.5 gramo druskos 10 gramų sviesto (naminis, lydytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Du kiaušinius išplakti su smulkiai sukapotais svogūnlaiškiais, bazilikais, peletrūnais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
2022-03-01

Receptas. Vištienos maltinukai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai vištiena (ketvirčiai) 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai manų kruopų šiek tiek druskos šiek tiek peletrūno šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos ketvirčių mėsą atskiriame nuo kaulo ir odos. Atskirtą mėsą sumalame ir darome faršą: įmušame kiaušinį, pagardiname prieskoniais: druska, pipirais, SANTA MARIA peletrūnais ir krapais. Įdedame manų kruopų.
2022-03-01

Receptas. Omletas su prieskoniniais žalumynais

INGREDIENTAI: šiek tiek peletrūno šiek tiek krapų šiek tiek petražolių šiek tiek svogūnų (laiškai) 5 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Sunki keptuvė uždedama ant nedidelės ugnies ir smarkiai įkaitinama. Kiaušiniai šakute gerai išplakami, kad paviršiuje atsirastų truputį putų, ir staigiai supilami į įkaitintą keptuvę (ji ištrinama trupučiu sviesto). Kad omletas neprisviltų, keptuvė keletą kartų sukrečiama.
2022-02-27

Receptas. Robertos marinuoti patisonai

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 2 česnakų 4 vienetai gvazdikėlių 1 vienetas peletrūno (šakelė) 1 vienetas petražolių (šakelė) 1.5 stiklinės acto 3 litrai vandens 3 valgomieji šaukštai druskos 11 vienetų kvapiųjų pipirų šiek tiek patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai. Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
2022-02-27

Receptas. Kepti moliūgai marinate

INGREDIENTAI: šiek tiek juozažolių šiek tiek peletrūno 600 gramų moliūgų 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek pankolių PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui papildomai reikės: stiklinė vandens, 2 gvazdikėliai, pusė morkos, svogūnas, druskos, citrinos rūgšties.
2022-02-26

Receptas. Kepta vištiena

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai vištiena (ketvirčiai) šiek tiek druskos šiek tiek džiovintų bazilikų šiek tiek peletrūno Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos ketvirčius supjaustoma į norimus gabaliukus, nuplauname ir nudžioviname.
2022-02-26

Receptas. Pietų Afrikos patiekalas iš jautienos faršo

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai peletrūno 2 vienetai laurų lapų (užpilui) 50 mililitrų migdolų (pasmulkinti) 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 300 mililitrų pieno (užpilui) 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai kario PARUOŠ...
2022-02-25

Receptas. Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų 3 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas peletrūno (šakelė) 1 vienetas krapų (šakelė) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 120 mililitrų acto 1 litras vandens 1 valgomasis šaukštas druskos 10 vienetų kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
2022-02-24
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų