midijos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „midijos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „midijos“.
Vytaras Radzevičius atskleidė midijų receptą: išeina tobulo skonio
Kalendoriniam pavasariui įpusėjus, o tikrajam pagaliau atėjus į mūsų kiemus ir terasas, vis dažniau imame uosti grilinamų skanėstų kvapus. Ir jeigu anksčiau dūmuose maišydavosi skrundančio šašlyko ar vištienos sparnelių natos, tai pastaruoju metu mūsų aplinka prisipildo visa puokšte kvapų: nuo keptų grybų ar daržovių iešmelių iki žuvies ir, žinoma, jūros gėrybių.
Radinys žmonos ruoštoje vakarienėje vilnietį paliko be žado: siunčia žinią kitiems
Būna atvejų, kuomet maiste tenka rasti įvairiausių netikėtų radinių. Dažniau jie yra susiję su ne itin malonia patirtimi, tačiau naujienų portalo tv3.lt skaitytojas Artūras pasakoja, kad radinys midijose privertė jį gerokai nustebti.
„Valgai sau ramiai namuose žmonos ruoštas midijas ir tik matai – tarp dantų perlas. Toks mažytis“, – juokavo rasto perlo nuotrauka su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais pasidalinęs vyras.
Patiekalas, kuriam negalėsite atsispirti: midijos nealkoholinio alaus padaže
Šefas Gian Luca Demarco, kartu su TV3 televizijos laida „La maistas“ ir toliau keliauja po Lietuvą ir kiekvieną sekmadienį dalinasi pačiais gardžiausiais receptais, kuriuos kiekvienas gali išbandyti namuose. Šįkart, apsilankęs viename iš sostinės restoranų, kartu su restorano virtuvės šefe Jurgita Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžias midijas nealkoholinio alaus padaže.
Viskas, ką reikia žinoti apie midijas: kokių griežtai negalima valgyti?
Lietuviai restoranuose vis dažniau mėgaujasi skirtingai paruoštomis midijomis, tačiau retas žino, kad šį patiekalą nesunkiai ir greitai su pačiais įvairiausiais pagardais galima pasigaminti ir namuose. Gian Luca Demarco šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pakvies midijų receptą perprasti kartu. Anot virtuvės šefo, gaminant midijas, skonio sugadinti beveik neįmanoma.
Receptas. Ryžių sriuba su midijomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis petražolių (smulkintos) 2 vienetai petražolių (šaknys) 1 stiklinė ryžių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 40 gramų sviesto 200 gramų midijų PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas išvirti, supjaustyti. Į midijų sultinį suberti ryžius, pavirti 5-7 minutes.
Receptas. Troškintos midijos
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų 3 česnakų 1 sauja krapų 1 vienetas paprikų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 1 stiklinė sultinio (vištienos) 800 gramų midijų 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas nuplauname šaltu vandeniu ir paliekame, kad nusivarvėtų. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname smulkintus česnakus 2-3 minutes.
Receptas. Salotos su grybais ir midijomis
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių (virtos) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas morkų (virtos) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai svogūnų (laiškai) 2 valgomieji šaukštai acto (3%) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 vienetas burokėlių (virti) 200 gramų midijų (konservuotos) 1 stiklinė grybų (sūdyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš svogūnų laiškų, aliejaus, acto, druskos, cukraus, pipi...
Receptas. Mišrainė su midijomis
INGREDIENTAI: 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 300 gramų žirnių (konservuoti) 4 vienetai kiaušinių 100 gramų majonezo 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 200 gramų midijų (marinuotos) 200 gramų kininių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir sumaišyti su žirneliais. Kiaušinius, kininį kopūstą susmulkinti ir sudėti į žirnelius. Ant viršaus sudėti midijas, galima užpilti šiek tiek midijų marinato.
Receptas. Troškintos midijos su daržovėmis
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 1 sauja petražolių (smulkintos) 200 gramų salierų 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 250 mililitrų grietinės (10 proc.) 500 gramų midijų (išlukštentos) PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas nulupame ir sutarkuojame, nuluptą svogūną supjaustome kubeliais, nuluptą česnaką pjaustome kuo smulkiau, saliero stiebus pjaustome maždaug 0,5 cm pločio griežinėliais.
Receptas. Midijos su grietinėle ir pomidorais
INGREDIENTAI: 25 vienetai midijų (išplautos, šviežios) 2 vienetai pomidorų pastos 0.5 stiklinės petražolių (kapotos) 0.5 vieneto svogūnų (saldūs (pvz. Vidalia)) 1/4 stiklinės grietinėlės 2 valgomieji šaukštai sviesto 3 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Midijos su špinatais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 100 gramų špinatų 1 valgomasis šaukštas acto 1 lašas vandens šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 kilogramai midijų PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas gerai išplaukite, nuvalykite. Uvirinkite vandenį ir į jį sudėkite midijas, virkite 5 minutes. Midijas išimkite iš puodo ir atsargiai nupilkite 3/4 nuoviro į kitą indą, jei yra smėlio - saugoti, kad nepatektų.
Receptas. Keptos midijos su sūriu
INGREDIENTAI: 400 gramų midijų 150 gramų fermentinio sūrio 0.5 vieneto citrinų (žalios) 3 valgomieji šaukštai majonezo PARUOŠIMO BŪDAS: Midijas sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite citrinos sultimis, aptepkite majonezu ir apibarstykite sūriu. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Mėgstate midijas? Graikijos verslininkai turi liūdnų žinių
Dėl neregėtos karščio bangos Graikijoje midijų produkcija atsidūrė pavojuje. Moliuskų augintojai iš vandens midijas ištraukia jau išvirusias arba tik jų kiautus. Graikai baiminasi, kad dėl klimato krizės midijų fermoms iškilo pavojus.
Iš jūros žvejys Stefanos su kolegomis traukia midijas, tačiau jas pravėrus paaiškėja, kad jų kriauklės – tuščios.
„Dvidešimt penkeri metai auginant midijas, bet mes šito nesitikėjome, net negalėjome įsivaizduoti.
Nepamirštamo skonio vištienos širdelių iešmeliai: paprasčiau nebūna
Tikriausiai sukate galvą, kaip Šv. Valentino dieną nustebinti savo mylimuosius. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatinga laidos viešnia Banga siūlo keletą idėjų, kaip tai padaryti.
Pavlova su maskarponės kremu
Smaližių svajonės išsipildymas - pavlova su maskarponės kremu ir nuostabia rūgštele bei gaivumu nuo šviežių uogų
Receptą žiūrėkite:
Vištienos širdelių iešmeliai
Vištienos širdelės gali būti patiektos ir šitaip.
Briuselio skoniai, arba ko paragauti siūlo Belgijos sostinė
Briuselis pastaruoju metu Lietuvoje minimas dažniau nei bet kada – į šią Europos Sąjungos sostinę atlikti pirmininkavimo misijos keliauja įvairiausio rango politikai, organizacijų atstovai. Kadangi „institucijų burbulas“ siūlo viską nuo valgyklų iki kirpyklų bei pramogų, daugelis pasivaikščiojimui po miestą skiria tik porą valandų – pavyzdžiui, aplankyti Didžiąją aikštę, miesto simbolį „Sisiojantį berniuką“ ir užeiti į artimiausią suvenyrų parduotuvę.
Uždrausta prekyba trimis partijomis nesaugių midijų
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavus informacijos apie masinį apsinuodijimo maistu protrūkį Prancūzijoje, uždrausta prekyba trimis nesaugių midijų partijomis. RASFF pranešime nurodoma, kad 54 kg nesaugių šaldytų midijų (partijų numeriai: 2013-03-28, 2013-04-08, 2013-04-11) į Lietuvą atsivežė įmonė RAB „Salas zivis“. Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo skubų atvejo tyrimą.
Sidabrinis rinkinys: 25 produktai smegenų veiklai pagerinti
Norite problemas gliaudyti it voverė riešutus, o savo mintis nuskaidrinti ir sudėlioti į sąmonės stalčiukus? Atraskite, kuo pamaitinti smegenis, ir viskas stosis į savo vietas! 1. Raudonieji kopūstai. Tai puikus polifenolių – antioksidantų, saugančių nuo Alzheimerio ligos – šaltinis. Pasigaminkite „proto salotų“: sutarkuokite gabalėlį raudonojo kopūsto, vieną nedidelę morką, įpjaustykite svogūnų laiškų. Viską pagardinkite šlakeliu acto ir šaukštu alyvuogių aliejaus. 2. Džiovinti abrikosai.
Gurmaniškos prekės ant lietuvių stalo – vis dažnesnės
Net ir sunkmečiu lietuviai nevengia savo stalą paįvairinti egzotiškais atvežtiniais vaisiais, prieskoniais ar jūros gėrybėmis.
Prekybininkai pastebi, kad vadinamųjų gurmaninių prekių pardavimai kasmet išauga dešimtimis procentų. Analitikai sako, kad net ir sumažėjus pajamoms lietuviai išmoko gyventi taip, jog užtektų ne tik būtiniausiems poreikiams.
Tiriama, ar į Lietuvą buvo įvežta nesaugių midijų
Ketvirtadienį Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gauta informacija iš Prancūzijos, kad šviežiose midijose, importuotose iš Olandijos nustatytas žarninių lazdelių (E.coli) kiekis dvigubai viršijo nustatytus didžiausius leistinus kiekius. Pirminiais duomenimis, į mūsų šalies rinką galėjo būti įvežta 30 dėžučių moliuskų, sufasuotų po 2 kg.
Dietologė: jūros gėrybės vertingos, bet valgyti jas reikia saikingai
Jūros gėrybės daug kam yra delikatesas. Kiti visai nemėgsta valgyti visokių jūros „pabaisų“. O juk šie produktai turtingi jodu, mikroelementais, atsakančiais už mūsų intelektą, ir daugybe kitų naudingų medžiagų.
Be to populiariąją Viduržemio jūros dietą, kurioje karaliauja žuvys, jūros gėrybės, alyvuogių aliejus, daržovės ir vaisiai –mokslininkai pripažino viena sveikiausių. Viduržemio jūros dietos gerbėjai gyvena ilgiau, jie energingesni, judresni ir atrodo jaunesni.