balandėliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „balandėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „balandėliai“.
Atskleidė superinį balandėlių receptą: idealiai tiks su bulvėmis
„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Reikės: 1 nedidelio kopūsto; 600 g kiaulienos faršo; 140 g (pusiau) išvirtų ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 3 valg. š. miltų; 2 valg. š. pomidorų padažo; 1,5 valg. š. grietinės; 1 kubelio vištienos ar daržovių sultinio; 1 arb.
Parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą: skonis abejingų nepaliks
Balandėliai – puikiai visiems žinomas ir labai mėgstamas patiekalas, kurį pagal savo receptą gamina beveik kiekviena šeima. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą – Daiva Matukevičienė ir Gediminas Endriukaitis kepė balandėlių „pyragą“. Virtuvės šefai balandėlius gamino ne įprastai apverdant kopūstą, o lapus suminkštinti šalčiu.
Tokie balandėliai sužavės visą šeimą: išbandykite receptą
Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – balandėliais bei biskočiais su figomis ir imbieru. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Balandėliai
Padažui reikės:
100 g sviesto
410 g Napoletana padažo
~400 ml kokybiško vištienos sultinio
Žiupsnio druskos
Balandėliams reikės:
500 g brandintos, maltos jautienos (~30% riebumo)
300 g apvirtų ryžių
1 vnt.
Taip ruošti balandėliai patiks visai šeimai: rekomenduoja išbandyti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Receptas. Balandėliai
Labai gardūs ir greitai pagaminami balandėliai. Skaniausi su šviežiu kopūstu.
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų Įdarui: 500 gramų kiaulės faršo 1 stiklinė ryžių (virti) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje bei nuimame lapus.
Atskleidė itin gerą balandėlių receptą: sužavės visą šeimyną
Orams vis labiau šąlant norisi jaukaus, šilto ir vaikystę primenančio maisto. Vienas tokių patiekalų – balandėliai. Šis tradicinis patiekalas ne tik paprastai pagaminimas, bet ir nereikalaujantis jokių įmantrių ar brangių ingredientų. Visgi, norintiems pasimėgauti įdomesniais skoniais – vien tik tradiciniu balandėlių receptu apsiriboti nereikia.
Kitokie balandėliai pagal Odetą: nuo stalo dings akimirksniu
„Tokiomis dienomis kaip šiandieną, kai už lango visą dieną krenta lašai, man norisi vien tik šiltų ir šildančių patiekalų. Vienas iš tokių – balandėliai. Jau senokai jų negaminau, bet šiandieną paruošiau šeimai. Klausiate ar liko rytojui? Neeeeee, nes greitai neliko, o kai kas net ir kartojo.
Kai norisi skaniai ir sočiai: balandėliai pagal Liuciją sužavės visą šeimą
„Vienintelis dalykas, ko reikia norint pagaminti skanius balandėlius – tiesiog sekti recepto instrukcijas žingsnelis po žingsnelio ir tada jau mėgautis sočiu ir gardžiu patiekalu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Reikės: 1 nedidelio kopūsto; 600 g kiaulienos faršo; 140 g (pusiau) išvirtų ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 3 valg. š. miltų; 2 valg. š. pomidorų padažo; 1,5 valg. š. grietinės; 1 kubelio vištienos ar daržovių sultinio; 1 arb.
Išbandykite balandėlius su vištiena: sužavės nuo pirmo kąsnio
Jeigu norite balandėlių, išmėginkite šiuos. Tai skaniausi balandėliai troškinti keptuvėje su vištiena.
Ingredientai:
vištienos faršas: 400 gramų; pailgi kopūstai: 1 (galima naudoti ir kokį tik mėgstate); svogūnai: 2; morkos: 4; ryžiai: 50 gramų; pomidorų padažas: 5 šaukštai; daržovių sultinys: 200 mililitrų; druska: pagal skonį; malti juodieji pipirai: pagal skonį; „Red curry“ pasta: 1 šaukštelio (nėra būtina); aliejus.
1. Iš pradžių ryžius išverdame kaip nurodyta ant jų pakuotės. Atvėsiname.
Taip vištienos dar neruošėte: būdai, kurie sužavės
Greičiausiai nėra nė vieno lietuvio, kuris nemėgsta vištienos. Ji gali būti kepta, viršta, troškinta, panaudota sriuboms arba salotoms. Vis dėlto, jeigu pristigote idėjų, ką pagaminti, į pagalbą jau dabar jums skuba TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai.
Kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė viešnia Ieva Laukytė-Gaulė, gydytoja dietologė pagamins patiekalus, kurie nudžiugins visą šeimą.
REKLAMA
REKLAMA