• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar dažnai valgote greitą maistą? Mes ne, nebent tą greitą maistą pasigaminame namie ir tikime, kad tada jis yra sveikesnis. Bet kad naminis variantas yra skanesnis, tai galiu garantuoti. “, – sako tinklaraštininkė Justina.

„Ar dažnai valgote greitą maistą? Mes ne, nebent tą greitą maistą pasigaminame namie ir tikime, kad tada jis yra sveikesnis. Bet kad naminis variantas yra skanesnis, tai galiu garantuoti. “, – sako tinklaraštininkė Justina.

REKLAMA

Tešlai: 250 ml vandens; 20 ml aliejaus; 1 arb. šaukštelio su kaupu druskos; 80 g miltų plikiniui; 1 kiaušinis; 30 ml degtinės; 480 g miltų.

Įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 2 skiltelių česnako; druskos, juodųjų pipirų; 150 ml užvirto ir ašaldyto vandens; aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Įdarui mėsą sumaišome su prieskoniais, įpilame vandens, gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą. Tešlos gaminimas.

Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai išminkome (užtrunka apie 7 min).

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.

Išimtą tešlą perminkome, padaliname į 10-12 lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute. Paruoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.

Šaltinis: Baltoje lekštėje

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų