• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai už lango siaučia vėjas, aš jungiu orkaitę ir po namus pasklinda jaukumas. Mėgstame ruoštus troškinius keramikiniuose indeliuose, dar kitaip vadinamuose „čenachinėmis“. Šiandien juos ruošiau su džiovintais baravykais ir kruopomis. Nes tikrai manau, kad mūsų perlinės kruopos tikrai yra be reikalo užmirštos. Todėl labai stengiuosi jas vėl atrasti iš naujo. Ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti. Jos suteikią daug sotumo, todėl manau, kad puikiai tinka ir troškiniams papildyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Kai už lango siaučia vėjas, aš jungiu orkaitę ir po namus pasklinda jaukumas. Mėgstame ruoštus troškinius keramikiniuose indeliuose, dar kitaip vadinamuose „čenachinėmis“. Šiandien juos ruošiau su džiovintais baravykais ir kruopomis. Nes tikrai manau, kad mūsų perlinės kruopos tikrai yra be reikalo užmirštos. Todėl labai stengiuosi jas vėl atrasti iš naujo. Ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti. Jos suteikią daug sotumo, todėl manau, kad puikiai tinka ir troškiniams papildyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 5. Užtruksite daugiau nei 1 val.

  • 5 bulvės;
  • 2 morkos;
  • 2 svogūnai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 5 v. š. perlinių kruopų;
  • 1 sauja džiovintų baravykų;
  • 500 g kiaulienos kumpio;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis pipirų;
  • 1 a. š. prieskoninių žolelių;
  • 2 st vandens;
  • 1 v. š. miltų;
  • 100 ml grietinėlės.

Perlines kruopas užmerkiame, bent porai val. Kiaulieną supjaustome gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pakepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Bulves supjaustome kubeliais, pabarstome druska, bulvių prieskoniais.

Svogūnus ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiai. Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Svogūnus su morkomis ir česnaku pakepiname. Į keramikinius indelius dedame kiaulienos, bulvių, keptų daržovių, po šaukštą perlinių kruopų, džiovintų grybų. Užpilame padažu padarytu iš vandens, miltų ir grietinėlės. Šauname į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę ir kepame apie 2 valandas. Sotus, skanus ir šiek tiek kitoks troškinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų