• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus (baltasis)
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 stiklinės sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai riešutų (smulkinti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių
  • 1/3 stiklinės džemo (braškių, aviečių arba kitokių uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, avižinius dribsnius bei riešutus.
    Antrame dubenyje sumaišykite sviestą, baltą cukrų, 1 kiaušinį, vanilę, grietinę ir su kepimo milteliais, soda bei druska sumaišytus miltus (gausite vientisą tešlą).
    Trečiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį ir uogų džemą.
    Kepimo skardą patepkite riebalais ir sluoksniais dėkite pusę 2 dubenio masės, pusę 1 dubenio masės, visą 3 dubenio masę, likusią 2 dubenio masę ir galiausiai likusią 1 dubenio masę.
    Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minučių.
    Mėgaukitės!

Autorius: Airida

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus (baltasis)
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 stiklinės sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai riešutų (smulkinti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių
  • 1/3 stiklinės džemo (braškių, aviečių arba kitokių uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viename dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, avižinius dribsnius bei riešutus.
    Antrame dubenyje sumaišykite sviestą, baltą cukrų, 1 kiaušinį, vanilę, grietinę ir su kepimo milteliais, soda bei druska sumaišytus miltus (gausite vientisą tešlą).
    Trečiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį ir uogų džemą.
    Kepimo skardą patepkite riebalais ir sluoksniais dėkite pusę 2 dubenio masės, pusę 1 dubenio masės, visą 3 dubenio masę, likusią 2 dubenio masę ir galiausiai likusią 1 dubenio masę.
    Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minučių.
    Mėgaukitės!

Autorius: Airida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų