• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas tešlos (sluoksniuota bemielė)
  • 1 vienetas paukštienos (kalakutiena ar vištiena )
  • 5 vienetai morkų
  • 2 saujos bruknių ( (galima naudoti spanguoles))
  • 100 gramų sūris (fermentinis)
  • 100 gramų pomidorų pastos ((tyrė))
  • 4 skiltelės česnakų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 30 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 1 pakelis sultinio (sultingai vištienai su baziliku ir raudonėliu)
  • šiek tiek bruknių ((tyrė))

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas tešlos (sluoksniuota bemielė)
  • 1 vienetas paukštienos (kalakutiena ar vištiena )
  • 5 vienetai morkų
  • 2 saujos bruknių ( (galima naudoti spanguoles))
  • 100 gramų sūris (fermentinis)
  • 100 gramų pomidorų pastos ((tyrė))
  • 4 skiltelės česnakų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 30 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 1 pakelis sultinio (sultingai vištienai su baziliku ir raudonėliu)
  • šiek tiek bruknių ((tyrė))

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sluoksniuotos tešlos lakštus atskirai iškepame orkaitėje (kepkite du didelius arba keturis mažesnius). Kalakutienos šlaunelę išverdame, atvėsiname, mėsą nuimame nuo kaulo, susmulkiname ir uždedame prieskonių mišinį sultingai vištienai su baziliku ir raudonėliu, šiek tiek druskos, pipirų ir dar 10 min patroškiname puode (manau paukštieną, paskanintą prieskoniais, analogiškai galima kepti ir orkaitėje).
  2. Morkas nuskutame, sutarkuojame ir troškiname keptuvėje su aliejumi bei bruknių ir pomidorų tyre (naudojau iš anksto pagamintą ir užšaltydą, bet tai tiesiog smulkiai sutrinti pomidorai be odelių ir bruknės). Vėliau įdedame smulkiai pjaustyto česnako, druskos, pipirų ir saują bruknių.
  3. Belieka susluoksniuoti pyragą. Taigi, dedame lakštą tešlos, ant jos išdėliojame mėsą, tuomet padengiame morkų troškiniu, tą patį pakartojame dar kartą. Aš kepiau keturis lakštus, tad iš šios porcijos man gavosi 2 nedideli pyragai. Ant pyrago viršaus išdėliojame juostelėmis pjaustytą fermentinį sūrį ir pašauname į orkaitę (180°C) 3 – 4 minutėms, kad išsilydytų sūris. Belieka apibarstyti bruknėmis.

    Pyragas puikiai tiks Kalėdiniam stalui!

Autorius: Edita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų