• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką žmonės įprastai valgo pietums, kai būna darbe ar sode? „Viena mano draugė visada visada visada į darbą nešasi įvairiausių kruopų ir daržovių arba tiesiog tai, kas liko nuo vakarienės“, – prasitaria TV3 laidos „Beatos virtuvė“ šeimininkė, trijų kulinarinių knygų autorė Beata Nichloson. Tuo tarpu TV3 Žinių vedėjai Renata Šakalytė ir Rokas Petkevičius juokiasi, kad būdami darbe kartais būna tokie alkani, jog labiau jaudinasi ne dėl tiesioginio eterio, o dėl... gurgiančio pilvo garso! Šmaikštus trijulės pašnekesys TV3 žiūrovų laukia jau šįvakar, rugsėjo 18-ąją, laidoje „Beatos virtuvė“ žiūrimiausiu laiku – 19.40 val.

Ką žmonės įprastai valgo pietums, kai būna darbe ar sode? „Viena mano draugė visada visada visada į darbą nešasi įvairiausių kruopų ir daržovių arba tiesiog tai, kas liko nuo vakarienės“, – prasitaria TV3 laidos „Beatos virtuvė“ šeimininkė, trijų kulinarinių knygų autorė Beata Nichloson. Tuo tarpu TV3 Žinių vedėjai Renata Šakalytė ir Rokas Petkevičius juokiasi, kad būdami darbe kartais būna tokie alkani, jog labiau jaudinasi ne dėl tiesioginio eterio, o dėl... gurgiančio pilvo garso! Šmaikštus trijulės pašnekesys TV3 žiūrovų laukia jau šįvakar, rugsėjo 18-ąją, laidoje „Beatos virtuvė“ žiūrimiausiu laiku – 19.40 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Beatos virtuvėje“ naujajame sezone jau spėjo pasisvečiuoti TV3 laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė, TV3 dvidešimtmečio muzikinio projekto „X Faktorius“ vedlys Saulius Urbonavičius-Samas bei TV3 Orų pranešėjas Naglis Šulija. Šio, antradienio, vakaro laidos tema – neeilinė – „Supakuoti pietūs“, todėl ir svečiai – dirbantys išskirtinį darbą. Nors tiek Renata, tiek Rokas mėgsta suktis virtuvėje, abu sako, jog prieš tiesioginį eterį stengiasi nevalgyti.

REKLAMA

„Geriausias maistas vakare man yra vanduo, tačiau į darbą visada atsinešu visko po nedaug ir pavalgau, kai turiu pertrauką tarp Žinių ir Vakaro Žinių“, – sako R. Šakalytė.

Renatos kolega R. Petkevičius mėgsta pirkti maistą išsinešimui iš savo pamėgtų įstaigėlių, tad darbe belieka jį pasišildyti: „Kai pavalgau – aptingstu, nurimstu ir į gyvenimą paprasčiau imu žiūrėti. Jei suklystu skaitydamas žinias, bet pavalgęs, tai problema atrodo kur kas mažesnė, negu jei būčiau alkanas.“

REKLAMA
REKLAMA

„Supakuoti pietūs“ yra viskas, ką nesudėtinga paruošti, supakuoti ir transportuoti. „Šįkart laidoje gaminsime mišraines, keksiukus, kurie visai ne saldūs, o su kukurūzais ir pomidorais bei eksperimentuosime populiaraus amerikietiško kepinio – kukurūzų duonos – tema. O kur dar avižiniai, sveikuoliški batonėliai be cukraus ir gardūs suktinukai“, – antradienio vakaro receptų ragina nepraleisti B. Nicholson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Beatos Nicholson kukurūziniai keksiukai (nuotr. TV3)Beatos Nicholson kukurūziniai keksiukai (nuotr. TV3)

 

Beatos Nicholson kukurūziniai keksiukai, pilni gėrybių „A La Cornbread“

Jums reikės:

1 aitriosios paprikos arba kelių šaukštų konservuotų jalapeno aitriųjų paprikų

180 g miltų

2 kiaušinių

150 g natūralaus jogurto

Didelės saujos mažų pomidoriukų

Saujelės žalių ir juodų alyvuogių

3 kupinų šaukštų, arba 100 g, kukurūzų kruopų

Ryšulėlio kalendros žolės

2 kiaušinių

60 ml saulėgražų arba rapsų aliejaus

2 šaukštų (40 g) rudojo cukraus

1 šaukstelio druskos

1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas:

Pasiruošiame keksiukų kepimo formą. Sudedame popierines keksiukų formeles.Į dubenį suberiame miltus, kukurūzų kruopas, įberiame druskos, cukraus ir kupiną šaukštelį kepimo miltelių.Kitame dubenyje sumaišome 2 kiaušinius, 150 ml natūralaus jogurto ir 60 ml aliejaus.Iš aitriojo pipiro išimame sėklytes ir jį smulkiai sukapojame peiliu, susmulkiname kalendros žolę, alyvuoges. Visus susmulkintus prieskonius beriame į dubenį su kiaušinio, aliejaus ir jogurto plakiniu.Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir kruopomis ir gerai išmaišome šaukštu. Tešla turi būti tiršta.Po šaukštą ar du tešlos atsargiai dedame į kiekvieną keksiuko formelę.Pabaigoje kubeliais supjaustome mažus pomidoriukus ir po kelis jų gabalėlius pirštais įspaudžiame į kiekvieno keksiuko tešlą.Keksiukus pašauname į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų