• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

REKLAMA

Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Nors augalinės kilmės majonezo jau nemažai kur galima įsigyti, bet taip pat jį labai paprasta pasigaminti ir patiems.

Tik 5 minutės, keletas ingredientų ir turėsite sveikesnę veganiško majonezo alternatyvą, prisotintą baltymų.

Veganiškas tofu majonezas

Reikės:

  • 250 g šilkinio tofu;
  • 60 ml vandens;
  • ½ a. š. druskos;
  • 1 a. š. svogūno miltelių;
  • 1 a. š. česnako miltelių;
  • 60 ml aliejaus (geriausia neutralaus skonio, kaip saulėgrąžų);
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • 1 a. š. garstyčių (nebūtina, bet suteiks gero prieskonio).

Kaip gaminti:

Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Viskas! Naudokite visur, kur naudotumėte įprastą majonezą - tepkite ant sumuštinių, gardinkite mišraines, naudokite kaip padažą.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų