• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vasaros gėrybių derliui gausėjant, vis dažniau gimsta ir gardžių patiekalų idėjos. Šį šeštadienį prekybos tinklas „Lidl“ kviečia pasiruošti savaitgalio pietums pasinaudojus pigiais ir gardžiais bei pirkėjų vertinamais „Superšeštadienio“ pasiūlymais.

Vasaros gėrybių derliui gausėjant, vis dažniau gimsta ir gardžių patiekalų idėjos. Šį šeštadienį prekybos tinklas „Lidl“ kviečia pasiruošti savaitgalio pietums pasinaudojus pigiais ir gardžiais bei pirkėjų vertinamais „Superšeštadienio“ pasiūlymais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpimo toli ieškoti nereikia, nes šį savaitgalį 1 kg kiaulienos mentės be kaulų „XXL“ kainuos net 42 proc. pigiau – vos 2,89 Eur. Aktyvavus „Lidl Plus“ programėlės kuponą, 1 kg 2,5 proc. riebumo „Pilos“ kefyro įsigysite tik už 0,85 Eur.

REKLAMA

Šiam superšeštadieniui „Lidl“ ekspertų komanda paruošė gardų ir nebrangų savaitgalio pietų receptą – kefyre marinuotus kiaulienos iešmelius, kuriuos kepti galima tiek kepsninėje, tiek ir orkaitėje. Juos pagardins saldžiarūgščiu padažu apšlakstyti kepinti burokėliai – tereikės į prekių krepšelį įsidėti šviežių lietuviškų raudonųjų burokėlių, kurių 1 kg šią savaitę kainuoja vos 0,59 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

Gardu ir nebandyta: kefyre marinuoti kiaulienos iešmeliai su kepintais burokėliais

Vasariško savaitgalio pietums „Lidl“ kviečia paeksperimentuoti, į vieną lėkštę sujungiant lietuvišką bei azijietišką virtuves, paskanaujant kefyre marinuotų kiaulienos iešmelių su saldžiarūgščiu padažu apšlakstytais kepintais burokėliais.

  • Kiaulienos iešmeliams reikės:
  • 1 kg kiaulienos mentės be kaulų
  • 1 kg „Pilos“ kefyro
  • 1 kg šviežių lietuviškų svogūnų
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Kiaulienos mentę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, sudėkite į didesnį indą. Suberkite druską ir pipirus, gerai išmaišykite – prieskonius tinkamai įtrinkite į mėsą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su mėsos gabaliukais. Užpilkite viską kefyru. Uždengtą indą padėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį.

Sunerkite mėsą ant iešmų, į tarpus galite užverti svogūno. Kepkite mėsą kepsninėje ant vidutinės kaitros. Reguliariai apverskite iešmus, kol mėsa iškeps – pasistenkite jos neperkepti.

REKLAMA

Kiaulienos iešmelius taip pat galima kepti ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – tam užtruksite apie valandą.

Kepintus burokėlius paruošite panaudoję šiuos ingredientus:

  • 500 g lietuviškų raudonųjų burokėlių
  • 3 v. š. augalinio aliejaus
  • 2 v. š. sojos padažo
  • 2 v. š. medaus
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Burokėlius nulupkite ir supjaustykite 1–1,5 cm storio riekelėmis, sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska ir pipirais.

REKLAMA

Paruoštas riekelės sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo formos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki vidutinės kaitros įkaitintoje kepsninėje apie 20–25 minutes, arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Į puodą įpilkite aliejaus, truputį pakaitinkite. Tuomet paeiliui supilkite citrinos sultis, sojos padažą, medų ir gerai viską išmaišykite – turi gautis tamsus, šiek tiek tąsus padažas. Juo apliekite iškeptus burokėlius. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų