• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalinuosi čenakų receptu, kuris man labai patinka (ne tik man, visa šeima išprotėjusi dėl jų). Juos gaminti išmokė teta L., bet kai šiai savaitei ieškojau autentiško čenakų recepto, supratau, kad tai ką manę mokė, skiriasi nuo tikrųjų gruziniškų. Ilgai ieškojau to recepto, bet radusi ėmiausi darbo.

Dalinuosi čenakų receptu, kuris man labai patinka (ne tik man, visa šeima išprotėjusi dėl jų). Juos gaminti išmokė teta L., bet kai šiai savaitei ieškojau autentiško čenakų recepto, supratau, kad tai ką manę mokė, skiriasi nuo tikrųjų gruziniškų. Ilgai ieškojau to recepto, bet radusi ėmiausi darbo.

REKLAMA

Čenakai – tai patiekalas gaminamas moliniuose puodynėse ir dažniausiai gaminami su aviena. Bet kiekviename tos šalies kampelyje yra vis kiti šio patiekalo variantai. Man labiau norėjosi vištienos, tad gaminau būtent su ja. Viską palikau kaip ir turi būti, tik pakeičiau mėsą.

Jei jūs mėgstate avieną-gaminkite su ja.

Ingredientai:

600 g vištienos arba kitos mėsos

1 didelis svogūnas

2 bulvės

2 nedideli baklažanai

4 skiltelės česnako

3 pomidorai

1 šaukštas pomidorų pastos

2 morkos

1 šaukštas smulkintų petražolių

1 šaukštas smulkintų krapų

pagal skonį druskos bei pipirų

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Visas daržoves susmulkiname, mėsą supjaustome vieno kąsnio gabaliukais. Sluoksniuojame viską moliniuose puodeliuose(mėsa, daržovės,pomidorų pasta, žalumynai, mėsa...).

Viską susluoksniavus užpilame kelis šaukštus vandens, pagardiname druska bei pipirais ir dedame į orkaitę apie 1 val.

Nemaišome. Likus iki kepimo pabaigos keliom minutėm, užberiame dar žalumynų ant viršaus ir baigiame kepti. Skanaus.

P.S. jei neturite molinių puodynių, naudokite puodą su dangčiu tinkamą orkaitei.

Šaltinis: Samčio užrašai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų