• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šio penktadienio laida „Lidl grilio talentai“ taps ypatinga, nes čia susitiks Lietuva ir Argentina. Šios dvi šalys TV3 eteryje jau ne kartą buvo susipynusios dėl tango, o šįkart jas suvienys maistas. Žiūrovai pagaliau sužinos viską apie jautieną, ir kaip ant grilio ją paruošti yra geriausia.

Šio penktadienio laida „Lidl grilio talentai“ taps ypatinga, nes čia susitiks Lietuva ir Argentina. Šios dvi šalys TV3 eteryje jau ne kartą buvo susipynusios dėl tango, o šįkart jas suvienys maistas. Žiūrovai pagaliau sužinos viską apie jautieną, ir kaip ant grilio ją paruošti yra geriausia.

REKLAMA

Anot laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus, geras jautienos kepsnys jau savaime yra pats tikriausias fenomenas. O savo laidos svečiams jis parinks idealiai grilinimui tinkantį antrekotą – mėsą tarp stuburo ir šonkaulių.

O ar žinojote, kad prie kepsnių ypatingai tinka ir sūris? Apsipirkinėdamas Vytaras atskleis paslaptį, kokį rinktis yra geriausia.

Pačiu geriausiu būdu paruošti jautienos antrekotą susitiks du profesionalai – net 40 metų grilio patiekalus ruošiantis virtuvės šefas Daniele Coscia bei 5 metų grilinimo patirtį sukaupęs virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir yra iš Argentinos, Daniele jau 10 metų gyvena Lietuvoje. „Argentina turėjo daug politinių ir ekonominių problemų, todėl nusprendžiau išvykti – tai buvo prieš 20 metų. Pirmiausiai išvykau gyventi į Italiją, tačiau ten man nelabai patiko, todėl pradėjau keliauti po Europą – aplankiau Lietuvą, Ukrainą. Šie kraštai man patiko – priminė Argentiną“, – pasakos jis.

REKLAMA

Daniele šeimoje ypač svarbi ir italų kultūra – vyras laidoje juoksis, kad užaugo tarp mėsos ir makaronų.  „Vilniuje su draugais kartais kepdavau mėsą taip, kaip tai daroma Argentinoje – čia man kilo mintis iškepti ir grill picą. Pagaminau specialią tešlą, kuri prisitaiko prie grilio, ir mano draugams ji labai patiko – jie pasiūlė picą pardavinėti. Tad dabar tai ir mėginu daryti – ją galima užsisakyti Vilniuje, per maisto vežėjus“, – pasakos jis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie mėsą išmano viską

O štai Vylius netgi turi pravardę – „mėsos vikingas“, mat apie mėsą, matyt, išmano viską: „Kadangi mama mus su broliu augino viena, reikėdavo kažkaip pasigaminti valgyti. O ir po to mane maistas gyvenime lydėjo. Maisto gamyba buvo hobis, kuris visuomet sekė šalia, tačiau šiuo metu jis labai uždominavo.“

Vylius mėgsta leisti laiką gamtoje, o toks laisvalaikis jam neatskiriamas ir nuo grilio patiekalų – kepdamas jis laiko neskaičiuoja. „Neseniai atvėrėme restoraną, kuriame iš esmės viskas yra apie procesą. Kai pamatai besišypsančius žmonių veidus ir jų euforiją, tai labai motyvuoja“, – sakys jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Tiesa, Vyliaus paprastu steiku jau nebenustebinsi – žinomas vyras visuomet ieško pačių netikėčiausių ir įdomiausių, naujų skonių variacijų.

Tačiau šį penktadienį nustebins abu laidos dalyviai. Vyliaus patiekalas taps puikia idėja, kaip mėsą panaudoti kitą dieną, jei jos išsikepėte per daug – jis gamins jautienos antrekotą su perliniu kuskusu. O Daniele tą pačią mėsą pagamins tradiciniu argentinietišku būdu. Tiesa, šį steiką jis pateiks su viena naujiena – savo gaminama pica!

REKLAMA

Daniele pasakos, kad argentiniečiai asado kepsnius dažniausiai valgo sekmadieniais, vykstant futbolo varžyboms, nes tai – dar viena šios šalies gyventojų aistra. Tiesa, yra būtina sąlyga – varžybos turi pasibaigti pergale!

O kaip mėsą siūlo valgyti Vylius? „Daugelis mėgsta suformuoti stereotipus, kad mėsa valgoma tik su druska ir pipirais, ir daugiau nieko nereikia. Bet kiekvienas turėtų valgyti tai, kas jam skanu, kas labiausiai patinka“, – įsitikinęs jis.

REKLAMA

Taip pat jis laidos žiūrovams papasakos ir daugiau detalių apie populiarųjį antrekotą. Štai pasirodo, kad nors mėsa turi daug riebalo, jis nebūtinai visuomet valgomas! „Iškepus ir supjausčius, jį reikėtų išpjauti“, – sakys jis.

Vylius taip pat paneigs ir kitą populiarų stereotipą. „Gaminant jautieną, reikėtų neturėti lūkesčių, kad ji bus labai minkšta ir burnoje tiesiog tirps – nė neprireiks kramtyti. Mėsa yra mėsa – ji turi kietesnius jungiamuosius audinius, ir tai yra visiškai normalu“, – sakys jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Su žiūrovai žinomas virtuvės šefas pasidalins ir savo paslaptimis, kaip kepti mėsą. „Pirmiausiai mėsą reikia sušildyti, ir tik tada dėti ant labai aukštos temperatūros, kad jai beliktų apskrusti. Taip kepant, mėsa pasidarys sultinga, minkšta – viduje liks visos sultys“, – sakys jis.

Tačiau neužtenka gerai mėsą iškepti – lygiai taip pat svarbu žinoti ir jos pjaustymo technikas! „Jei supjaustysite išilgai skaidulų, tuomet galėsite daryti, ką norite – mėsa bus guminė, jos nė nepavyks perkąsti. Steikus reikia pjaustyti statmenai skaidulų“, – patars V. Blauzdavičius.

REKLAMA

Visai kitaip mėsą keps jo varžovas Daniele. Iš Argentinos atvykęs vyras nenaudos jokio laikmačio – nuspręsti, mėsa iškepė ar ne, jam pavyks vos užmetus į ją akį!

V. Radzevičiaus laukia sunkus momentas, mat abiejų dalyvių patiekalai bus ypatingai gardūs… Ką laidos vedėjas paskelbs nugalėtoju? Visi atsakymai – jau šiandien.

Laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų