• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kad, greičiausiai, kiaušinienę gaminate neteisingai, jei norite, kad ji būtų puri ir gardi.

Paaiškėjo, kad, greičiausiai, kiaušinienę gaminate neteisingai, jei norite, kad ji būtų puri ir gardi.

REKLAMA

Šis klasikinis kiaušinių ruošimo būdas yra mėgstamas daugelio žmonių, nes kiaušinienė greitai pagaminama, maistinga ir skani. Tačiau yra vienas slaptas ingredientas, kurį panaudojus skonis bus daug geresnis.

Įlašinkite citrinos sulčių

Pasak „FirstForWomen“, jei į kiaušinienę įlašinsite citrinos sulčių, liksite maloniai nustebinti. Sakoma, kad citrinos rūgštis padaro kiaušinienę itin purią, rašo dailystar.co.uk.

Gali atrodyti, kad tai – neįprastas ingredientas kiaušinienei, tačiau citrinos sultys išties yra puikus pasirinkimas. Maisto mokslininkė Makenzie Bryson Jackson papasakojo, kas įvyksta, į kiaušinienę įlašinus citrinos sulčių.

Albuminas, kurio yra kiaušinio baltyme, sureaguoja su citrinų rūgštimi, taip pasikeičia struktūra ir atsiranda daugiau oro burbuliukų.

Kepant kiaušinienę, tai, kiek oro burbuliukų yra, lemia, ar kiaušinienė bus puri. Citrinos sulčių panaudojimas – paprastas būdas išgauti tobulą purią kiaušinienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų