• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pre­ky­bos cent­ro priei­go­se vėl pa­dvelks jū­ros dva­sia. Šį sa­vait­ga­lį kar­tu su ru­dens gė­ry­bių mu­ge su­grįž­ta žve­jai su švie­žia žu­vi­mi. Nuo šiol jos bus ga­li­ma įsi­gy­ti kiek­vie­ną šeš­ta­die­nį nuo 8 iki 14 val.

REKLAMA
REKLAMA

Šiau­lie­čių sta­lui žu­vies at­veš Klai­pė­dos bend­ro­vė „Ste­ku­tis“. Žve­jai ža­da net 5 rū­šių jū­ros gė­ry­bių. „Žu­vų asor­ti­men­tas la­biau­siai pri­klau­so nuo oro są­ly­gų – jei jū­ra aud­rin­ga, žve­jo­ti Bal­ti­jo­je su­dė­tin­ga, tad lai­mi­kis bū­na ma­žas. Esant ge­roms oro są­ly­goms, su­gau­na­me men­kių, plekš­nių, otų, stri­mė­lių, ster­kų“, – pa­sa­ko­jo Al­gi­man­tas Ru­dys, bend­ro­vės di­rek­to­rius.

REKLAMA

Pa­sak pre­ky­bos cent­ro va­do­vės Rū­tos Iž­do­nie­nės, pre­ky­ba švie­žia žu­vi­mi „Bruk­li­no“ kie­me at­nau­jin­ta ir žmo­nių pa­gei­da­vi­mu: „Nuo­lat kas nors vis tei­rau­ja­si, ka­da vėl bus švie­žios žu­vies.“

Kai­nos ne­si­kan­džios

Žve­jai ti­ki­na, kad pre­ky­vie­tė­je ša­lia „Bruk­li­no“ žu­vų kai­na bus ma­žes­nė nei pre­ky­bos cent­ruo­se ir tur­gu­je. Ki­log­ra­mas men­kių kai­nuos apie 7-8, plekš­nių – apie 3-5, otų – apie 15-16, ster­kų – apie 16-17 li­tų.

REKLAMA
REKLAMA

Be­veik 80 pro­c. su­gau­tos žu­vies pa­gal ga­lio­jan­čius įsta­ty­mus žve­jai pri­va­lo par­duo­ti Žu­vi­nin­kys­tės pro­duk­tų auk­cio­ne, tad par­duo­ti tur­guo­se ir mu­gė­se lie­ka apie 20 pro­c., t. y. apie 25-28 to­nų žu­vų.

Re­ko­men­duo­ja val­gy­ti žu­vį

Iš Klai­pė­dos kraš­to ki­lęs A. Ru­dys, žve­jo­jan­tis ir pa­ts val­gan­tis žu­vį dau­giau kaip 20 m., re­ko­men­duo­ja val­gy­ti dau­giau žu­vies nei mė­sos, nes šis jū­ros pro­duk­tas yra svei­kes­nis: „Juk žu­vys au­ga na­tū­ra­liai, nė­ra mai­ti­na­mos pa­ša­rais su įvai­riais prie­dais.“ Dau­giau­sia par­duo­da­ma men­kių ir ki­tų pi­ges­nių žu­vų, nes kai ku­rių rū­šių žu­vų kai­na jau di­des­nė nei mė­sos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors kal­ba­ma, kad Bal­ti­jos jū­ro­je žu­vų, ypač men­kių, ma­žė­ja, žve­jai ne­si­skun­džia. „Dau­giau su­gau­na­me ma­žų žu­vų ir men­kių. Jos – pa­grin­di­nis mū­sų lai­mi­kis“, – sa­ko bend­ro­vės „Ste­ku­tis“ va­do­vas.

Su­gau­ta žu­vis iš­kart ap­do­ro­ja­ma lai­ve – skro­džia­ma, plau­na­ma, su­de­da­ma į dė­žes ir api­be­ria­ma le­du. Ant pre­kys­ta­lių pro­duk­ci­ja pa­ten­ka ma­žiau nei po pa­ros, nors lai­kan­tis hi­gie­nos nor­mų švie­žia žu­vis taip ga­li bū­ti lai­ko­ma iki 6 pa­rų.

REKLAMA

Da­lins re­cep­tus

Pir­kė­jams, ku­rie do­mi­si, kaip ska­niai pa­ga­min­ti žu­vį, par­da­vė­jai pa­ruo­šė skra­ju­tes su re­cep­tais. Ta­čiau, anot žve­jo, ska­niau­sia yra švie­žia žu­vis, pa­pras­čiau­siai pa­bars­ty­ta drus­ka, pi­pi­rais, ap­vo­lio­ta mil­tuo­se ir pa­kep­ta alie­ju­je.

Bend­ro­vė „Ste­ku­tis“ švie­žio­mis Bal­ti­jos jū­ros ir Kur­šių ma­rių žu­vi­mis kiek­vie­ną šeš­ta­die­nį ke­ti­na pre­kiau­ti ir žie­mą, nes, anot A. Ru­džio, švie­žios žu­vies po­rei­kis yra di­de­lis. „Prie pre­kys­ta­lio kaip­mat iš­si­ri­kiuo­ja ei­lu­tė. Bū­na, kad dėl pa­sku­ti­nės men­kės pir­kė­jai net su­si­pe­ša“, – links­mai šyp­te­lė­jo klai­pė­die­tis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų