• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gastroenterologas, atskleidęs, kodėl dažniausiai neperka ir nevalgo tam tikrų supakuotų maisto produktų parduotuvėje, daugumai žmonių sukėlė didžiulę nuostabą. Jis taip pat ragina žmones atsižvelgti į jo patarimus ir juos prisiminti, kuomet vyksite pietauti ar alkani užsuksite į maisto parduotuvę.

Gastroenterologas, atskleidęs, kodėl dažniausiai neperka ir nevalgo tam tikrų supakuotų maisto produktų parduotuvėje, daugumai žmonių sukėlė didžiulę nuostabą. Jis taip pat ragina žmones atsižvelgti į jo patarimus ir juos prisiminti, kuomet vyksite pietauti ar alkani užsuksite į maisto parduotuvę.

REKLAMA

Tie, kurie yra bent kartą gyvenime apsinuodiję maistu, žino, koks tai yra nemalonus sveikatos sutrikimas. Nors dažniausiai maistą ruošiame atsižvelgę į visas higienos normas, siekdami išvengti apsinuodijimo, tačiau kartais nutinka taip, kad nepavyksta išvengti netinkamai paruošto maisto ar užkandžio.

Sveikatos mokslų daktaras, pasidalinęs savo įžvalgomis socialiniuose tinkluose pribloškė vartotojus, atskleidęs penkis maisto produktus, kurių jis niekada neperka prekybos centruose ar restoranuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik Tok“ socialiniame tinkle žinomas kaip „Mr. Gut Health“, ekspertas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame paaiškino, kodėl jis taip daro. Sveikatos mokslų daktaras teigia, kad apsinuodijimas maistu gali padidinti riziką susirgti ilgalaikėmis žarnyno problemomis.

REKLAMA

Produktai, kurių reikėtų pasisaugoti

Pradėdamas pasakoti, vyras pirmiausiai užsiminė apie austres, teigdamas:  „Austrės surenka viską, kas yra vandenyje, įskaitant ir bakterijas, rašoma mirror.co.uk.

Taip pat neužsisakykite ir vidutiniškai keptų jautienos mėsainių, kadangi tai nėra tas pats, kas užsisakyti jautienos kepsnį. Dažniausiai mėsainiuose jautienos paplotėliai yra gaminami iš maltos mėsos, todėl visos, išorėje esančios bakterijos susimaišo.“

REKLAMA
REKLAMA

Toliau ekspertas perspėjo nepirkti sušių su nuolaida, nes tai gali būti pagrindinis apsinuodijimo maistu kaltininkas. Jis teigė, kad pirkdami sušius su nuolaida, patys ieškote sau bėdos:

„Dauguma žuvų, naudojamų gaminti sušiams, iš tikrųjų būna užšaldytos, kad sunaikintų visus parazitus ir bakterijas, tačiau vėliau, jas atšaldžius, produktas gali labai greitai sugesti.“

Paskutinis maisto produktas, kurio ekspertas įspėja pasisaugoti, yra salotos.

„22 % visų apsinuodijimo maistu protrūkių per pastarąjį dešimtmetį buvo susiję su salotomis“, – sakė jis, cituodamas CDC. – Šios išplautos, supakuotos salotos yra rizikingos, kadangi maišelių viduje visuomet yra drėgna, o tai yra puiki terpė daugintis bakterijoms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šimtai žmonių užplūdo eksperto vaizdo įrašo komentarų skiltį, norėdami pasidalinti savo šoku dėl tokių jo pareiškimų. Daugelis vartotojų pasidalino savo patirtimi, kaip apsinuodijo užvalgę eksperto minimų produktų.

Sveikatos specialistas patarė, kad verčiau, vietoje supakuotų špinatų, jis rinktųsi tuos, kurie yra nemaišyti su kitais žalumynais ir neplauti. „Nusiplauti juos galėsite patys savo namuose“, – pridūrė jis.

@mrguthealth Number 1 is mad 😳 #guthealth #guttok #ibs #foodpoisoning ♬ Aesthetic - Tollan Kim

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų