• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtinės dalys:

Sudėtinės dalys:

REKLAMA

  • Grietinėlė, riebi, 500 mililitrų

  • Cukrus, 110 gramų

  • Kiaušiniai, tryniai, 7 vienetai

  • Braškės, piurė (pertrintos per sietelį), 300 gramų

  • Cukrus, rudasis, karamelizavimui, truputį


Gaminimas:

Įkaitinti orkaitę iki 100° C. Ant viryklės užvirti grietinėlę. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinių trynius bei cukrų, supilti braškių piurė ir gerai išmaišyti. Iš lėto supilti užvirusią grietinėlę į trynių masę visą laiką maišant. Supilti mišinį į kepimui skirtas formeles ar paprastus puodelius. Sudėti puodelius į gilią skardą ir pripilti ją karšto vandens, kad apsemtų 2/3 puodelio. Kepti orkaitėje 45-55 minutes, kol krestelėjus jo paviršius ims virpėti kaip želė. Ištraukti creme brulee iš orkaitės, palikti skardoje atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.

Užberti ant kremo paviršiaus sluoksnį cukraus  ir pakišti po gerai įkaitusiu griliu, kol cukrus išsilydys ir pasidarys gelsvai rudas arba išlydyti su specialiu įrankiu. Patiekti iš karto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų