• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Skubu su jumis pasidalinti gardžia idėja, kuri puikiai tiks pietums, ir vakarienei. Tai vištienos sparneliai, kepti orkaitėje... tikras gardumėlis. Paruošti šį patiekalą labai nesudėtinga, stovėti prie puodų, keptuvių nereikės, nes tai vienos skardos patiekalas. Vienas patarimas, ruošiant šį patiekalą vis tik būtų: vištieną geriausia užsimarinuoti iš anksto. Na, o dabar grįžtu prie recepto“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Skubu su jumis pasidalinti gardžia idėja, kuri puikiai tiks pietums, ir vakarienei. Tai vištienos sparneliai, kepti orkaitėje... tikras gardumėlis. Paruošti šį patiekalą labai nesudėtinga, stovėti prie puodų, keptuvių nereikės, nes tai vienos skardos patiekalas. Vienas patarimas, ruošiant šį patiekalą vis tik būtų: vištieną geriausia užsimarinuoti iš anksto. Na, o dabar grįžtu prie recepto“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 kg vištienos sparnelių vidurinių dalių, ~ 500 ml kefyro, vištienos prieskonių, rūkytų paprikos miltelių, česnako granulių, prieskoninių žolelių, druskos.

Vištienos sparnelius nuploviau, nusausinau, pagardinau prieskoniais, druska, užpyliau kefyru, išmaišiau ir uždengusi maistine plėvele palikau marinuotis šaldytuve nakčiai. Į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių ir sudėjau sparnelius.

Kepiau vištienos sparnelius kartu su bulvėmis, bet jus garnyrą galite ruošti pagal save. Čia puikiai tiks ryžiai ar tiesiog šviežios daržovės. Kepiau sparnelius įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje ~ 40 minučių (įpusėjus kepimo laikui, sparnelius apverčiau). Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų