• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Vasaros linksmybės paplūdimyje

Europos padangėje bendras vaizdas išlieka panašus – pietuose vyrauja ramūs ir saulėti orai, šiaurinėje žemyno pusėje daug debesų ir lietaus.

26

Europos padangėje bendras vaizdas išlieka panašus – pietuose vyrauja ramūs ir saulėti orai, šiaurinėje žemyno pusėje daug debesų ir lietaus.

REKLAMA

Vakar Lietuvoje lėmęs lietingus orus ciklonas niekur nedings ir artimiausią parą, tad lietaus sulauksime nemažai, tačiau orus lems šiltoji ciklono pusė, todėl vėsu nebus.

Kanarų salose rytoj šviesūs orai, tačiau tik 18 laipsnių, Hurgadoje saulė ir 37 karščio. Antalijos apylinkėse apie 41 laipsnį, bet Romoje 28, o Barselonoje tiktai 23 laipsniai šilumos. Paryžiuje lietus ir 17, Londone 22, Berlyne tik 16 laipsnių, Varšuvoje 23. Į rytus nuo Baltijos numatomi gana šilti, tačiau lietingi orai.

Šiandien lietaus debesys vėl suksis apie ciklono centrą, kuris bus jau ties Latvijos pajūriu. Galima sakyti, nuolatos lis prie jūros, Žemaitijoje, bet šalies pietuose ir rytuose kurį laiką gali ir visai nelyti. Visgi vakarop palis ir čionai, tik nedaug. Kitaip tariant, artimiausią parą maždaug pusėje Lietuvos orai bus šlapi, pusėje – ne.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl ciklono įtakos ir naktį, ir dieną nuolatos vis palis prie jūros, Žemaitijoje, šalies šiaurėje. Pietuose ir rytuose lietus labiausiai tikėtinas tik rytoj antroje dienos pusėje. Naktis šilta - oras atvės iki 14 – 16 laipsnių, o dieną kur bus lietinga, ten šils iki 16 – 18, kur lietaus mažiau – iki 21 – 22 laipsnių šilumos. Neturėtų nusiminti tie, kuriems lietaus pritrūks šeštadienį – sekmadienį lietaus debesys persikels į rytinę šalies pusę. Naktį gali palyti net gana gausiai, o dieną lis vis mažiau ir mažiau.

REKLAMA

Vakarinėje šalies pusėje diena nuo pat ryto gali būti be lietaus. Oras naktį atvės iki tų pačių 14 – 16 laipsnių, dieną bus apie 18 – 20 laipsnių šilumos. Pirmadienį slėgis kils, dangus blaivysis, lietaus tikimybė ir naktį, ir dieną jau menka. Naktį atvės iki 12 – 14, dieną šils iki 20 – 22 laipsnių, prie jūros bus apie 18.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų