• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
64
Atskleidė, kas nutinka kūdikio galvytei gimdymo metu: stulbinančios nuotraukos (Kreederphotography.com) (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Įspūdingose fotografijose įmažintos akimirkos parodo, kas gimdymo metu nutinka kūdikio galvytei.

64

Įspūdingose fotografijose įmažintos akimirkos parodo, kas gimdymo metu nutinka kūdikio galvytei.

REKLAMA

Motinystės, gimdymo ir naujagimių fotografė Kayla Reeder tikrai gali pasigirti ne menka dalyvavimo gimdymuose patirtimi, tačiau kai kuriomis istorijomis su aplinkiniais jai vis dar sunku pasidalinti.

Šių metų Šv. Valentino dieną, Floridos valstijoje, JAV gyvenanti fotografė buvo pakviesta įamžinti būtent tokias Chriso ir Nikki sūnaus, antrojo jų vaikelio, gimimo akimirkas.

Retuose kadruose matomas berniuko Grahamo atvykimas į šį pasaulį, tačiau jo galvytė – deformuota.

Gimus naujagimiams jie turi minkštas vietas galvose, dar žinomas kaip momuo arba momenėlis. Kadangi kaukolė dar nėra visiški susiformavusi, jos dalys yra sujungtos minkštais audiniais. Būtent jie ir sudaro tas minkštąsias vietas, taip suteikdami galimybę kaukolės kaulams judėti ir prisitaikyti prie gimdymo kanalo bei sukelti mažiau nepatogumų pačiai motinai.

Gimus kūdikiui, kaukolės kaulai sugrįžta į jiems normalias pozicijas ir ten jas prilaiko tarp jų esantys audiniai.

Naujagimiai turi dvi tokias minkštas vietas – tai priekinis ir galinis momenys. Vėliau kūdikio galvos kaulai susijungia ir tos minkštos vietos išnyksta. Galinis momuo išnyksta maždaug po 6 savaičių, tačiau priekinis momenėlis lieka minkštas kol vaikui sueina 1 metai ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kayla įamžino mažojo Grahamo gimimą, jos nuotraukos atskleidžia, kaip naujagimio galva sugebėjo pakeisti formą ir taip pralysti pro gimdymo kanalą.

Nikki pirmasis vaikas į pasaulį žengti neskubėjo. Visos gimdymo kančios užtruko ilgiau nei 36 valandas, tad šeima manė, jog ir antrasis kūdikis tėvams pasirodys ne greitai.

REKLAMA

Mama rytą pradėjo įprastai, tačiau fotografei pranešė, kad jau prasidėjo sąrėmiai. Po kiek laiko Nikki nusprendė vykti į ligoninę ir ruoštis gimdymui bei jo įamžinimui.

„Kadangi iki ligoninės kelionė truko 45 minutes, nusprendžiau nieko nelaukus važiuoti pas motiną. Pakeliui, Nikki mama mane informavo apie įvykius, o aš ir jos vyras stengėmės kuo greičiau nuvykti į vietą. Prisiparkavus automobilių stovėjimo aikštelėje suskambo mano telefonas, o kitame ragelio gale išgirdau balsą, sakantį, kad Nikki jau tuoj gimdys“, - prisimena fotografė. „Kadangi jai buvo suleisti tam tikri raminantys vaistai, kambaryje buvo ramu. Jos vyras į palatą įžengė tuoj po manęs. Atėjus laikui susitikt su 9 mėnesius nematytu sūneliu, visų nuotaika pagerėjo ir kambaryje atsirado veiksmas. Prieš pradedant gimdymo procesą, Nikki dukra pabučiavo mamą, o toks jos elgesys, kaip mačiau, padrąsino ją.“

REKLAMA
REKLAMA

Pats gimdymas vyko gerokai trumpiau nei tikėtasi – apie valandą.

Grahamas buvo šiek tiek pasislinkęs į šoną, tačiau tai papildomų problemų, apart deformuotos galvytės, nesukėlė.

„Pagaliau pasirodė Grahamas. Mama priglaudė jį prie savo kūno, o tėtis negalėjo atsidžiaugti sūnumi. Naujagimis buvo tobulas, įskaitant ir jo galvytę. Dėl šiek tiek kitokios jo pozicijos mamos pilvelyje, Grahamo galvos forma buvo išties kitokia. Kadangi galvytė palinkusi į vieną pusę, susiformavę kaulai nebuvo centre, tad mamai teko stumti šiek tiek ilgiau. Neilgai trukus, galvytė įgavo įprastą formą, o po kelių dienų net nepasakyčiau, jog gimdymo metu ji deformavosi. Nereikia nerimauti, nes toks gimdymas buvo įprastas ir nė kiek nesutraumavo nei naujagimio, nei mamos“, - pasakojo Kayla.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų