• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
 „Eurovizijos“ finalistai (nuotr. Vida Press)

Šį vakarą visa Europa susės prie televizijos ekranų tam, kad sužinotų šalį, kuri visus metus galės džiaugtis „Eurovizijos“ pergalės laurais. Nors Lietuva ir kitos Baltijos šalys į Kijeve vykstantį finalą nepateko, BBC siūlo apžvelgti 8 išskirtinius numerius, kurie laikomi šio konkurso favoritais ir galimais laimėtojais.

41

Šį vakarą visa Europa susės prie televizijos ekranų tam, kad sužinotų šalį, kuri visus metus galės džiaugtis „Eurovizijos“ pergalės laurais. Nors Lietuva ir kitos Baltijos šalys į Kijeve vykstantį finalą nepateko, BBC siūlo apžvelgti 8 išskirtinius numerius, kurie laikomi šio konkurso favoritais ir galimais laimėtojais.

REKLAMA

Didžiajame finale iš viso susikaus net 26 Europos šalys (eilės tvarka): Izraelis, Lenkija, Baltarusija, Austrija, Armėnija, Olandija, Moldova, Vengrija, Italija, Danija, Portugalija, Azerbaidžanas, Kroatija, Australija, Graikija, Ispanija, Norvegija, Didžioji Britanija, Kipras, Rumunija, Vokietija, Ukraina, Belgija, Švedija, Bulgarija ir Prancūzija. Bet tik viena iš jų galės vadintis „Eurovizijos“ nugalėtoja.

Pranašaujama, kad jau netrukus mūsų visų laukia tikrai įdomus vakaras ir įnirtinga kova, mat nuspėti favoritus darosi vis sunkiau. Nuo pat pradžių skelbta, kad realiausi kandidatai laimėti yra Italijos, Švedijos ir Belgijos atstovai, tačiau situacija stipriai keičiasi.

REKLAMA
REKLAMA

Kviečiame išvysti 8 finalininkus, kurie, anot BBC, yra realūs pretendentai laimėti.

Baltarusija

Baltarusių duetas „Naviband“ – Artiomas Lukyanenko ir Ksenia Zhuk – su daina „Story of My Life“ melomanų dėmesį atkreipė dar prieš prasidedant „Eurovizijai“. Tiesa, nežinia dėl ko – dainos ar įvaizdžio, kuris neretai apibūdinamas kaip labai neskoningas. Stiliaus ekspertai negailėjo dalyviams kritikos, tačiau muzikantai nusipelno pagyros žodžių dėl to, kad išdrįso atlikti dainą savo kalba.

REKLAMA

Belgija

Belgijos atlikėją Blanche, dėl jos išskirtinio vokalo skambesio, daugelis sulygina su pasaulinėmis žvaigždėmis Lana Del Rey arba Lorde. Vos 17-os metų mergina pasaulį sužavėjo ne tik netradicine „Eurovizijos“ daina, bet ir įrodė, kad norint pavergti gerbėjų širdis, moteriai scenoje nėra būtina apsinuoginti.

Bulgarija

Dar vienas 17-metis bando įrodyti, kad jo pasirodymas yra vertas pergalės. Kristianas Kostovas „Eurovizijoje“ sužibėjo ne tik dėl savo dainos ar jautraus balso. Vaikinas drąsiai reiškė nuomonę apie įvykusį šių metų konfliktą tarp Rusijos atstovės Julijos Samoilovos ir Ukrainos. Visa tai dalyvis vadino „tik politika“ ir pabrėžė, kad šiame konkurse svarbiausia yra muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Italija

Francesco Gabbani su daina „Occidentali's Karma“ šiemet yra minimas kaip realiausias konkurso laimėtojas. Savo gimtąja kalba scenoje pasirodysiantis italas publiką pavergė optimizmu ir žaismingumu – pasirodyme bus net gorila.

Moldova

Ar pamenate visą Europą sužavėjusį saksofonistą 2010 metais? Moldova jį ir vėl išsiuntė į „Euroviziją“! Šis sprendimas, ko gero, pasiteisino, mat „Sunstroke Project“ su daina „Hey Mamma!“ yra laikomi vienai linksmiausių ir labiausiai užvedančių konkurso dalyvių.

Portugalija

Šiais metais Portugalijos atstovas dar net nepasirodęs scenoje tapo žmogumi, kurį iš arčiau pažinti trokšta visi. Salvadoras Sobralis niekada negalėjo patikėti, kad kažkada stovės „eurovizinėje“ scenoje. Anksčiau 27-erių metų vaikinas šį konkursą laikė pop kultūros reiškiniu, tačiau šiemet viskas pasikeitė. Jo sesuo Luisa, parašiusi kūrinį „Amar Pelos Dois“, suprato, kad šią dainą turi atlikti jos brolis ir tai turi būti didinga – būtent taip gimė idėja dalyvauti „Eurovizijoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rumunija

Rumunijai šiais metais atstovauja unikalus duetas – reperis Alex Florea ir jodliuojanti Ilinca. „Unikalus pasirodymas, įleisiantis šiek tiek linksmumo į visą šou“, - skelbia užsienio naujienų portalai. Nors abejojama, kad rumunai galėtų užkariauti pirmąją vietą, tačiau manoma, kad penketukas jiems tikrai garantuotas.

Švedija

Disco elementų turinti daina „I Can’t Go On“ nepalieka abejingų, o jos vokalistas Robinas Bengtssonas primena dainininkus Gary Barlow ar Robbie Williamsą. Pasak užsienio žiniasklaidos, tokią dainą atlikti norėtų net ir pats Justinas Timberlake‘as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų