REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asta kasdien „stop“ juosta vynioja savo svetainę nežinodama, ko griebtis. Taip ji mėgina su vyru pasidalyti bendrus namus. Mat Klaipėdos Apylinkės teisme skyrybų byla stringa jau metus ir kol kas turto dalybos vyksta tik popieriuje.

Asta kasdien „stop“ juosta vynioja savo svetainę nežinodama, ko griebtis. Taip ji mėgina su vyru pasidalyti bendrus namus. Mat Klaipėdos Apylinkės teisme skyrybų byla stringa jau metus ir kol kas turto dalybos vyksta tik popieriuje.

REKLAMA

„Mes pragyvenom 20 metų. Aš iš tikrųjų labai noriu ramybės ir labai noriu išsiskirti. Taip pat noriu gyventi šioje namo dalyje ne kaip bendrabutyje“, - tokiais žodžiais į vyrą kreipiasi Asta.

Sutuoktiniai Asta ir Žydrūnas drauge pragyveno daugiau kaip 20 metų. Susilaukė net 6 vaikų.

Moteris sako nebenorinti gyventi su savo sutuoktiniu ir primygtinai siūlo skyrybas. Vyras nukerta, kad nori drauge gyventi dėl šeimos.

Žodis po žodžio iš Astos lūpų pasipylė kaltinimai neištikimybe. Vyrui, kurį kadaise moteris mylėjo labiau už viską pasaulyje ir planavo santuokoje gyventi kol mirtis juos išskirs. Tačiau moteris pasakoja kartą sulaukusi skambučio iš draugės, kuri sakė mačiusi Astos vyrą su kita moterimi. Kurią jis pats įvardijo kaip „sielos draugę“.

REKLAMA
REKLAMA

Žydrūnas anaiptol nenori skyrybų. Vyras nori grįžti į žmonos glėbį ir pamiršti visus nesutarimus. Jis tikina, kad šeimoje svarbiausia ne meilė, o atsakomybė.

REKLAMA

„Prie ko čia meilė? Šeima nėra vien tik meilė. Tai yra ir santykiai, ir bendravimas, ir problemos, kurias reikia išspręsti“, - vardija Žydrūnas.

Asta sako, kad šiandien pašlijusių santykių niekas nebe sulipdys. Todėl vienintelis moters noras – kuo greičiau išsiskirti. Tačiau teismai dėl skyrybų ir turto dalybų niekaip nesibaigia. Posėdžiai vis atidedami ir skyrybų byla bei namo dalybos nejuda iš mirties taško.

Tačiau paaiškėjo, kad namo dalybos – tik ledkalnio viršūnė. Sutuoktiniams susitikus savo namų svetainėje, tarsi iš gausybės rago pasipila senos nuoskaudos. „Aš tiesiog matau, kad man tiesiog rimtai reikia kraustytis lauk, nes paprasčiausiai aš nebegaliu“, - sako Asta. Moteris sako ne tik nebetikinti savo vyru, bet ir nebemylinti jo. „Kai jis grįžta, aš tiesiog visa pradedu drebėti, nes ša prisimenu visą ta siaubą, kurį patyriau“, - sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris prisimena laikus, kai jiedu buvo laimingi. Ji pasakoja, jog net tėvams nesijautė tokia brangi, kokia ji buvo Žydrūnui. Porai vienas po kito gimė 6 vaikai, todėl šeima nusprendė keltis į savo rankomis suręstą namą.

Asta pasakoja, jog jos vyras dažnai keitė darbus ir šeimai dažnai trūko pinigų. Todėl per 10 metų jie nebaigė statytis savo namo.

„Visą laiką dirbau kaip juodas jautis, kad tik šeimai nieko netrūktų“, - Astos žodžius neigia Žydrūnas. Astos pasakojamą istoriją jis vadina kosmosu, mat neįtikinamai skamba tai, kad vis gimdyti vaikų išeidavusi moteris negalėtų išlaikyti visos šeimos ir statyti namo.

Juoda katė, perbėgusi darnų šeimos gyvenimą, buvo minėtoji Žydrūno „sielos draugė“. Asta pasakoja, kad ją įskaudino šie žodžiai ir ji suprato nebegalinti būti su savo sutuoktiniu. „Vadinasi, aš jam nebereikalinga. Nebereikalinga, tai nebereikalinga“, - sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu ateina ir kalbi, bet atstumi, tai ką reikia daryti? Su kažkuo kitu pasikalbėti irgi galima. Ar negalima?“, - svarsto Žydrūnas. „Kodėl buvo „Skype“ paskelbta, kad ieškai meilužio, kuris gali nupirkti mašiną?“, - žmonai priminė vyras. Moteris sako, kad tai buvo žinutė jos vyrui, mat avarijos metu Astos automobilis buvo sugadintas.

Žydrūnas įsitikinęs, kad Asta ieškojo kitų vyrų ir buvo jam neištikima. Tačiau Asta neigia tokius kaltinimus. „Tai grynas prasimanymas“, - dievagojasi moteris.

Negeria, nerūko ir dar į bažnyčią vaikšto. Taip apie Astos sutuoktinį kalbėjo visos moterys, pasakoja ji. Bet kad jos būtų žinojusios, kas iš tiesų dedasi už šių namų sienų, savo pasakojimą tęsia moteris.

REKLAMA

Asta vestuvinio žiedo jau seniai nebenešioja, o štai ant Žydrūno piršto spindi meilės ir ištikimybės simbolis.

Moteris siekia gauti didesnę namo dalį, vyrui palikdama mažesnę. Šeimos draugė Virginija sako nesmerkianti Astos dėl noro skirtis. „Tiesiog jeigu žmogus nebenori ir nebėra tų bendrų dalykų, aš manyčiau, kad reikėtų paleisti“, - sako Virginija.

Kol kas pora susitarė pasirašyti pasižadėjimą nueiti pas šeimos psichologą. Vyras tikisi, kad gal įvyks stebuklas. Ir 20 metų kartu praleidusi pora nuspręs likti drauge.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Prieš srovę“ siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų