• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos rungtynėse bandys antrą kartą šį sezoną įveikti Vokietijos čempioną Bambergo „Brose“ klubą.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos rungtynėse bandys antrą kartą šį sezoną įveikti Vokietijos čempioną Bambergo „Brose“ klubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį ir dar du 23-iojo turo mačus rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

Žalgiriečiai pirmajame rate namie „Brose“ ekipą nugalėjo užtikrintai – 86:72. Kauniečiai užima 10 vietą (9 pergalės ir 13 pralaimėjimų), o Vokietijos komanda rikiuojasi 11-ta (8 ir 14). Abu klubai dar neprarado vilties patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Brose“ krepšininkams šį sezoną neretai nugarą atsuka Fortūna. Penkias dvikovas Andrea Trinchieri auklėtiniai pralaimėjo 1-2 taškais, tris mačus – 4-6 taškais.

Pastaruoju metu Bambergo klubas buksuoja. Jis Eurolygoje laimėjo tik vieną mačą iš pastarųjų šešių.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius varžovus apibūdino kaip vieną protingiausių Eurolygos komandų, kuri puikiai pasinaudoja susikurtais pranašumais. Pasak trenerio, „Brose“ žaidėjai savo aikštėje puikiai pataiko.

Pagal tritaškių taiklumą Vokietijos čempionai užima antrąją vietą turnyre, nusileidžia tik Maskvos CSKA. Žalgiriečiai geriau už „Brose“ kovoja dėl kamuolių (vid. 30,6 ir 34,8), bet Vokietijos ekipa solidžiau meta ir dvitaškius (55,2 proc. ir 51,7), ir tritaškius (40,6 proc. ir 37,1). Kiti pagrindiniai statistikos rodikliai yra panašūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Brose“ gretose rezultatyviausiai žaidžia lengvasis puolėjas amerikietis Dariusas Milleris. Jis pelno po 13 taškų, iš toli atakuoja 42,2 proc. taiklumu. Sunkusis „kraštas“

italas Nicolo Melli įmeta po 12 taškų, atkovoja 7,8 kamuolio, pataiko 46,9 proc. tolimų metimų, renka 18,2 naudingumo balo.

Rytoj šeimininkų gretose dėl traumos nerungtyniaus vienas lyderių latvis Janis Strelniekas.

Eurolygoje „Brose“ su „Žalgiriu“ kovėsi 11 kartų – net 10 pergalių šventė Lietuvos komanda.

Vokietijos čempionate „Brose“ krepšininkai užima antrąją vietą, nors suklupo tik vienoje dvikovoje iš 21-os. Pirmauja visas 21 rungtynes laimėjęs Ulmo „Ratiopharm“. Transliacijų tvarakaraštis:

REKLAMA

vasario 23 d.

19.30 val. Stambulo „Fenerbahce“ – Pirėjo „Olympiacos“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

vasario 24 d.

20.45 val. „Brose“ – „Žalgiris“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai); 21.45 val. Madrido „Real“ – Stambulo „Darussafaka“ (www.viaplay.lt; tiesiogiai), 23.00 val. „Real“ – „Darussafaka“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų