• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymas (nuotr. Pauliaus Gasiūno)

Vakar Kultūros ministerijoje mados ir teatro kostiumų dailininkui Juozui Statkevičiui (48) buvo įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas, garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

25

Vakar Kultūros ministerijoje mados ir teatro kostiumų dailininkui Juozui Statkevičiui (48) buvo įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas, garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

REKLAMA

J. Statkevičiui apdovanojimas skirtas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Tiesa, iki šio apdovanojimo dizaineriui teko nemažai patirti. Šį mėnesį nugriaudėjusi J. Statkevičiaus mados kolekcija susilaukė didžiulio ažiotažo ir apkalbų. Per visą šį laiką ir anksčiau garsų vyrą palaikė pats brangiausias žmogus – jo mama.

Šiandien savo socialiniame tinkle „Instagram“ drabužių kūrėjas pasidalino vaikystės nuotrauka, kurioje pozuoja kartu su Vanda Statkevičiene.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu labai artimas su mama ir toks buvau su amžinąjį atilsį tėčiu. Gyvenimas viską sureguliuoja savaip. Turiu krūvą draugų, be kurių tikrai nebūčiau tuo, kas esu šiandien“, - anksčiau interviu metu tv3.lt yra pasakojęs J. Statkevičius.

REKLAMA

Apie J. Statkevičių

Lietuvos mados ir teatro kostiumų dailininkas J. Statkevičius Lietuvoje laikomas geriausiu drabužių dizaineriu. Iškalbingi jo kūrybos dešimtmečiai – kuria kostiumus Lietuvos režisierių: E. Nekrošiaus, G. Varno, R. Tumino, A. Cholinos, D. Ibelhauptaitės, O. Koršunovo, J. Lingio, J. Turo, J. Smorigino spektakliams, bendradarbiavo su Rygos, Versalio teatru, Tel Avivo opera, „Vilnius City Opera“.

J. Statkevičius turi ypatingą, subtilų skonį ir stiliaus jausmą, puikiai žino kostiumo istorinius stilius, meno istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1992 m. J. Statkevičius kasmet kuria drabužių kolekcijas, kurias nuo 1999 m. papildė ir aukštosios mados kolekcijos. Geografinis J. Statkevičiaus kūrybos žemėlapis, be jau minėtų Europos miestų, margas kitais taškais, kuriuos pasiekė talentinga dizainerio ranka arba jo kūriniai: Niujorkas, Čikaga, Holivudas, Palm Byčas, Viena, Londonas, Berlynas, Sidnėjus, Seulas, Tokijas.

„Juozas Statkevičius couture“ apdarais besipuošiančios garsios Lietuvos ir pasaulio moterys – Alma Adamkienė, Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga, garsios Rusijos mados redaktorės Evelina Chromčenko ir Aliona Doleckaja, filantropė Audrey Gruss, Danijos princesė Mary, garsi manekenė Svetlana Griaznova, šou pasaulio garsenybės Bjork, Kyra Sedgwick, Naomi Watts, Nicole Richie – aukščiausios kokybės drabužių liudytojos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų