• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Savižudybių miškas (nuotr. Vida Press)

Dažnai kalbama apie šalis, kurias privalote aplankyti, tačiau ar kada skaitėte apie šiurpiausias pasaulio vietas? Užsienio portalas telegraph.co.uk kasmet skelbia šiurpiausių pasaulio vietų sąrašą – jo dešimtuke paminėtas ir Lietuvos vardas.

33

Dažnai kalbama apie šalis, kurias privalote aplankyti, tačiau ar kada skaitėte apie šiurpiausias pasaulio vietas? Užsienio portalas telegraph.co.uk kasmet skelbia šiurpiausių pasaulio vietų sąrašą – jo dešimtuke paminėtas ir Lietuvos vardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pripetė, Ukraina

Jau beveik 30 metų Pripetėje nėra nė vieno gyventojo. Siaubingą Černobylio atominės elektrinės katastrofą menančiame mieste iki evakuacijos gyveno 47 500 žmonių. Projektuojant buvo numatyta, kad ateityje miestą galėtų apgyventi 75-78 tūkst. žmonių.

REKLAMA

1986 m. balandžio 27 d. dėl Černobylio avarijos buvo evakuoti visi Pripetės gyventojai. Nuo to laiko miestas stovi visiškai tuščias, tačiau galima užsisakyti turą su gidu. Šis būtinai primins nelipti ant samanų, mat jose susikaupę daug radioaktyvių medžiagų.

Lėlių sala, Meksika

Tai viena šiurpiausių vietų visame pasaulyje. Lėlių saloje poilsiautojus pasitinka prie medžių metaliniais virbais pritaisytos lėlės stiklinėmis akimis, kurių kūnai su laiku pradėjo irti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakojama, kad lėles ant medžių kabinti pradėjo atsiskyrėlis Donas Julianas Santana. Jis nuolat skundėsi, kad jį persekioja mažos skenduolės mergaitės šmėkla. Pasak legendos, vyras traukdavo senas lėles iš vandens kanalų, laikydamas jas tikrais vaikais. Rastas lėles jis kabindavo ant medžių, norėdamas atbaidyti mažos mergaitės šmėklą.

Pats Donas Julianas mirė 2001 m. Po jo mirties sala tapo tikru turistų traukos centru.

Savižudybių miškas, Japonija

Aokigahara vadinamas miškas turi ir kelis kitus vardus – Savižudybių miškas ar Medžių jūra.

35 kvadratinių kilometrų ploto miškas istoriškai siejamas su japonų mitologija ir demonais. Tai antra vieta pasaulyje pagal įvykdomų savižudybių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kasmet čia organizuojamos lavonų paieškos. 2010 m. savanoriai surado per 50 savižudžių kūnų.

Hašima, Japonija

Hašimos sala – tai viena iš 505 negyvenamų salų Nagasakio apylinkėse.

Tiesa, Hašima ne visada buvo negyvenama sala. Ji buvo apgyvendinta 1887-1974 m., joje buvo kasamos anglys. Tai buvo viena tankiausiai kada nors apgyvendintų vietų.

Nuo septintojo dešimtmečio Japonijoje buvo aktyviai uždarinėjamos anglies kasyklos, todėl ir čia 1974 m. anksčiau klestėjusi kasykla buvo uždaryta. Nuo to laiko čia niekas negyvena, todėl sala vadinama sala-vaiduokliu. Šiuo metu kelionės į Hašimą yra uždraustos.

REKLAMA

Mirties kelias, Bolivija

Dažnai Jungaso kelias vadinamas tiesiog Mirties keliu. 60 kilometrų ilgio kelią uolose nutiesė paragvajiečiai kaliniai. Jungaso kelias driekiasi kalnuotomis vietovėmis, čia daug pavojingų posūkių ir nuokalnių.

Jungaso kelias jau pareikalavo tūkstančių žmonių gyvybių. Iki 2006 m. Jungaso kelyje kasmet žūdavo 200-300 žmonių. Dažniausiai įvykus avarijai automobilis ar autobusas nuriedėdavo nuo 600 metrų aukščio uolos.

Iki šios dienos šio kelio pakraščiai nužymėti kryžiais, žyminčiais pražūtingų avarijų vietas.

REKLAMA

Paryžiaus katakombos, Prancūzija

Paryžiaus katakombos – tai požeminiai karjerai, kurie dar Romėnų laikais buvo naudojami miesto statybai. XVIII a. Paryžius nutarė septynias miesto kapines perkelti į šias apleistas katakombas. Naktimis kaulai vežimais buvo vežami į požemines galerijas.

Manoma, kad po Paryžiumi šiuo metu yra perlaidota apie 7 mln. žmonių palaikų. Dalį jų gali išvysti ir miesto svečiai.

Paryžiaus katakombų ilgis siekia maždaug 280 kilometrų.

Stenlio viešbutis, JAV

Šis viešbutis rašytojo Stepheno Kingo gerbėjams – tikra pramoga. Vaiduoklių apsėsto pastato reputaciją turėjęs viešbutis įkvėpė garsųjį rašytoją parašyti psichologinio siaubo romaną „Švytėjimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Idėja knygai S. Kingo galvoje gimė tada, kai jis buvo apsistojęs 217 viešbučio kambaryje. Tuo tarpu labiausiai besivaidenantis kambarys – 418.

Jame, tikima, vaidenasi lordo Dunraveno šmėkla.

Viešbučio svečiai ir personalas ne kartą yra pranešę, kad vėlai naktį koridoriuje girdėti žaidžiantys vaikai, o iš tuščios pokylių salės skamba pianino muzika.

Sedleco kaulų koplyčia, Čekija

Tai nedidelė Romos katalikų koplyčia Visų Šventųjų bažnyčios kapinėse. Koplyčia garsėja šiurpiu interjeru. Visos jos dekoracijos yra pagamintos iš žmonių kaulų.

REKLAMA

Iš viso čia „ilsisi“ 40 tūkstančių žmonių kaulai, kurie buvo panaudoti kuriant koplyčios interjerą bei skulptūras, kai šalia esančių kapinių kriptose nebeužteko vietos laidoti praūžusio maro aukoms.

Ši šiurpą kelianti koplyčia į Kutna Horos miestelį kasmet pritraukia maždaug 200 tūkst. turistų.

Mirties kelias, Tailandas

Daugiau nei 90 tūkst. darbininkų ir 16 tūkst. karo kalinių mirė statant šią 415 kilometrų ilgio bėgių liniją tarp Bankoko ir Mianmaro. Geležinkelį tiesti buvo itin pavojinga dėl sudėtingų sąlygų – bėgiai turėjo driektis per stačius uolų šlaitus ir medinius tiltus.

REKLAMA

Šiandien pasivažinėjimas traukiniais senuoju geležinkeliu per medinius tiltus – oficiali turistų pramoga Tailande.

Kryžių kalnas, Lietuva

Šiaulių rajone esanti piligriminės paskirties lankytina vieta, pasak užsienio portalo, daugeliui kelia siaubą. 1831 m. pradėtas kurti kalnas šiandien talpina daugiau nei 200 tūkst. skirtingų kryžių.

1993 m. Kryžių kalne apsilankęs popiežius Jonas Paulius II-asis šią vietą pavadino kupiną meilės ir tikėjimo. Tiesa, net ir tai neišskaidė šiurpą keliančių kerų. Šis lankytinas objektas jau ne vienerius metus patenka į šiurpiausių vietų sąrašą pasaulyje.

Šią vietą ir toliau tikinčiųjų simboliu laikantiems žmonėms užsienio portalas skiria klausimą: ar norėtumėte Kryžių kalne praleisti naktį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų