• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiltojo sezono laikotarpiu išvykose smagu turėti dviračius. Tačiau kartais iškyla problemų ir vykdami automobiliu nežinome, kaip tinkamai pritvirtinti dviračius.

Šiltojo sezono laikotarpiu išvykose smagu turėti dviračius. Tačiau kartais iškyla problemų ir vykdami automobiliu nežinome, kaip tinkamai pritvirtinti dviračius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi, pirmasis žingsnis turėtų būti vienokio ar kitokio dviračių laikiklio įsigijimas. Dominuoja trys pagrindiniai dviračių laikiklių tipai: tvirtinami ant automobilių stogų, montuojami ant automobilių kablio arba ant automobilių bagažinės dangčio. Lengvuoju automobiliu galima transportuoti ne daugiau kaip 5 dviračius. Jų skaičius dar priklauso nuo laikiklio tipo. Dviračių tvirtinimo būdus žmonės renkasi pagal patogumą, kainą ir kitus aspektus, bet daugeliui kyla klausimas, kaip visgi išsirinkti tinkamiausią būdą nusigabenti dviračius automobiliu į reikiamą vietą.

REKLAMA

Tinkamiausiai būdas gabenti dviračius

Portalo www.dviraciu-laikikliai.lt konsultanto Dariaus Kaleso teigimu, geriausias būdas gabenti dviračius – laikiklis, tvirtinamas ant automobilio kablio. Jis sako, jog toks būdas yra tinkamiausias ir saugiausias. Taip patogiausias, nes, pavyzdžiui, užkelti dviračius ant stogo fiziškai silpnesniems asmenims gali būti sudėtinga.

Instrukcijos neskaitymas kainuoja brangiai

Paklaustas, į ką derėtų atkreipti dėmesį tvirtinant dviračius, D. Kalesas pabrėžia, jog svarbiausia yra atidžiai perskaityti instrukciją ir ja vadovautis. Anot jo, visos neigiamos pasekmės būna dėl instrukcijos nepaisymo. Kai kurie žmonės mano, jog viską žino, patys supranta, bet nepritvirtina svarbiausių vietų, nepriveržia ten, kur reikia, ir įvyksta nesklandumų.

REKLAMA
REKLAMA

Konsultantas taip pat pataria pirmiausiai galvoti apie saugumą, tuomet apie patogumą ir kainą. Pasitaiko, jog žmonės kreipiasi dėl dviračių laikiklių ir akcentuoja, jog jiems nusivežti dviračius reikia tik vieną kartą, tad nenori išleisti daug pinigų.

Daugiausiai dėmesio skirti saugumui

Deja, problemų gali būti ir vos 5 kilometrus važiuojant. Tad nesvarbu, kiek ir kaip dažnai važiuojame, laikiklio pasirinkimas privalo būti apgalvotas ir saugus. ,,Vėjo gūsis neklausia, kiek kartų jūs į pajūrį važiuojate ar kiek kilometrų, reikia mąstyti visada, vienam ar ne vienam kartui, nežiūrėti tik į pigumą. Tai yra padidintos rizikos krovinys, tą reikia įsikalti į galvą ir žinoti ir, pavyzdžiui, važiuojant per gulintį policininką ar kitas kliūtis, prilėtinti, vairuoti atidžiai“, - sako Darius Kalesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kalesas teigia, jog vadovaujantis instrukcija saugūs yra visi būdai, skiriasi tik patogumas. Ir labai svarbu neviršyti maksimalaus greičio, kuris nurodytas instrkcijose, atkreipti dėmesį, nes daug aks priklauso ir nuo oro gūsių.

Dviračių laikikliai:

Tvirtinami ant automobilio stogo

Privalumai: nuimtas įrenginys užima mažai vietos, dviračiai gabenami saugiai. Juos lengva pritvirtinti.

Trūkumai: užkelti dviratį ant automobilio stogo reikia didelių pastangų, galima apibraižyti kėbulą. Padidėja degalų sąnaudos.

Tvirtinami prie automobilio kablio

Privalumai: lengva tvirtinti dviračius, negadinamas mašinos kėbulas, galima atidaryti bagažinę.

Trūkumai: reikalingas kablys, kuris gali būti nepigus, uždengiamas automobilio numeris.

Tvirtinami prie automobilio bagažinės dangčio

Privalumai: nebrangūs, nesunku pritvirtinti dviratį.

Trūkumai: tinka ne visiems automobiliams, remiasi į kėbulą ir gali jį apibraižyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų