• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt pristato artėjančio Europos vyrų krepšinio čempionato grupių etapo dalyvius. Šįkart kviečiame susipažinti su visiems lietuviams svarbiausia D grupe, kurioje be Lietuvos dar kovos Estija, Latvija, Ukraina, Belgija ir Čekija.

REKLAMA
REKLAMA

Iš karto po to, kai buvo ištraukti „Eurobasket 2015“ burtai, visi trys milijonai krepšinio ekspertų vieningai sutiko – Lietuvai teko bene palankiausi varžovai. Todėl nieko nuostabaus, kad tv3.lt kalbinti krepšinio ekspertai mūsų krepšininkams prognozuoja pirmąją vietą D grupėje. Tiesa, pagrindiniu konkurentu dėl grupės nugalėtojų laurų įvardijama namuose žaisianti ir pasirengimo etape solidų žaidimą demonstravusi Latvija. Trečioji vieta šioje grupėje, anot specialistų, turėtų atitekti itin ambicingai Belgijai. Šie pasirengimo etape sugebėjo įveikti graikus ir rimtai kibti į atlapus ispanams bei prancūzams. Didžiausia grupės intriga, kas užims ketvirtąją vietą. Dėl jos rimtai susikaus Ukraina, Čekija ir Estija. Prasčiausiai yra vertinamos estų galimybės. Tuo tarpu Čekijos ir Ukrainos tarpusavio dvikova gali išspręsti klausimą dėl paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA

Buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša:

„Šioje grupėje galima laukti netikėtų rezultatų tarp vidutiniokų. Galėčiau pasakyti, kad D grupėje sunkiausia nuspėti paskutines dvi komandas. Gal šiais metais Čekija atrodo ne tokia grėsminga, kad iškovotų pakankamai pergalių. Sunku vertinti, kaip estai atsilaikys. Norisi, kad trys Baltijos šalys būtų ketvirte, bet toks scenarijus yra sunkiai tikėtinas. Gali būti, kad estai ir čekai pasiliks už borto. Juolab, kad yra prognozuojamas belgų renesansas. Ši komanda gali rimtai pasipriešinti tiek Lietuvai, tiek Latvijai. Pagal jų kontrolinių varžybų statistiką galima manyti, kad Belgija turi didelių ambicijų. Ukrainos sudėtis ir demonstruojamas žaidimas taip pat nėra stebuklas. Šalis yra politinėje suirutėje. Dėl įvykių šioje šalyje itin nukentėjo Ukrainos načionalinis krepšinio čempionatas. Ketvirtosios vietos likimas spręsis Ukrainos ir, greičiausia, Čekijos tarpusavio dvikovoje.“

REKLAMA
REKLAMA

Treneris Rolandas Jarutis:

„D grupėje pirmąją vietą be konkurencijos iškovos Lietuva. Nebent latvių metikams pasitaikytų stebuklinga diena. Šioms dviems rinktinėms pasipriešinti gali čekai ir belgai. Bet esu tikras, kad Lietuva šioje grupėje finišuos pirmoje pozicijoje. Toliau į ketvertuką turėtų patekti latviai, belgai ir čekai. Estija su Ukraina, greičiausia, liks už atkrintamųjų varžybų borto. Ukrainos nacionalinė rinktinė anksčiau tikrai buvo pajėgi, bet dėl ilgalaikių neramumų šalyje jų krepšinio lygis stipriai krito. Reikia tikėtis, kad pirmąją vietą užėmę lietuviai, aštuntfinalyje gaus gruzinus. Nors revanšas makedonams taip pat nebūtų pats blogiausias scenarijus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt prognozė: 1. Lietuva, 2. Latvija, 3. Belgija, 4. Ukraina, 5. Estija, 6. Čekija.

Kiekvienos rinktinės kelias į Europos vyrų krepšinio čempionatą:

Lietuva 10 rungtynių – 7 pergalės – 3 pralaimėjimai

Lietuva-Australija 80:68, Lietuva-Australija 92:85, Lietuva-Suomija 78:71, Lietuva-Austrija 86:71, Lietuva-Turkija 86:74, Lietuva-Makedonija 68:62, Lietuva-Kroatija 59:72, Lietuva-Turkija 53:71, Lietuva-Olandija 94:72, Lietuva-Graikija 62:67.

Vyriausiasis treneris: Jonas Kazlauskas

Galutinis rinktinės 12-tukas:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų