REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas per suvažiavimą Kėdainiuose kritikavo parlamente dirbančius „darbiečius“, kad šie neapgina partijos programos nuostatų Seime. Už tai jiems gresia žema vieta rinkimų sąraše.

 Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas per suvažiavimą Kėdainiuose kritikavo parlamente dirbančius „darbiečius“, kad šie neapgina partijos programos nuostatų Seime. Už tai jiems gresia žema vieta rinkimų sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia priekaištų V.Uspaskichas pažėrė dėl gegužės 5 dienos balsavimo Seime dėl minimalios mėnesio algos (MMA). Pagal šį projektą, MMA šalyje turėtų sudaryti 60 proc. vidutinio šalies atlyginimo. Dabar tai būtų apie 426 eurai.

REKLAMA

„Štai, gerbiamieji, paėmiau frakcijos Seime balsavimą. Gėda pasakyti (...). Iš 29 (Darbo partijos frakcijos narių) tuo metu palaikė aiškiai ir suprantamai tik septyni mūsų nariai. Kas tai yra? Dėl ko mes kabinome tuos plakatus po visą Lietuvą?“ - piktinosi V.Uspaskichas.

Per buvusią Seimo rinkimų kampaniją „darbiečiai“ žadėjo siekti, kad MMA būtų 1509 litai (437 eurai).

„Ateis 2016 metų rinkimai, kada sudarinėsime rinkimų į Seimą sąrašą, ir tie Seimo nariai, kurie balsuojant taip „palaiko“ savo programines nuostatas, tiksliau nepalaiko, sabotuoja jas, neturės atsirasti pirmame dvidešimtuke. Mažiausia“, - pareiškė V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis paragino Darbo partijos frakcijos seniūną Seime Kęstutį Daukšį griežčiau kontroliuoti Seimo narių balsavimą.

„Šitoj vietoj aš principingai visą laiką atkreipsiu dėmesį į tokius „pravalus“, kurie vyksta Seime. Jeigu vyksta toks esminis klausimas dėl esminių mūsų Darbo partijos programinių nuostatų, vienintelė priežastis nedalyvauti yra mirtis. Jeigu guli ligoninėje mirties palatoje nenumiręs, tada turi būti atvežtas ir balsuoti. Nėra kitų priežasčių nebalsuoti, nedalyvauti, komandiruotės, visa kita turi būti atšaukta“, - kalbėjo faktinis partijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis paragino Seimo narius iki rudens užregistruoti teisės aktų projektus, kuriais būtų įgyvendinami partijos rinkimų programos pažadai.

„Pasistenkite perbalsuoti šitą (dėl MMA - BNS), nes mes prieš rinkimus važiuosime per visą Lietuvą, darysime skaidrę ir ten matysis, kad Darbo partija nebalsavo. Ir kur jus rinks?“ - retoriškai klausė V.Uspaskichas.

Jis taip pat kritikavo neįvardyto skyriaus pirmininką, kuris savivaldos rinkimams agitaciniame plakate nusifotografavo su konkurentu.

„Turi būti demokratija, bet ne „bardakas“, - sakė V.Uspaskichas.

Jis taip pat pristatė partijos skyriaus pirmininkų apklausos rezultatus, ko trūksta partijai. Sulaukta atsakymų, kad stinga populiaraus lyderio, partinės drausmės, viešųjų ryšių specialistų, vieningo Seimo frakcijos ir ministrų darbo, komandinio darbo.

REKLAMA

Šeštadienį Kėdainiuose vyksta valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos suvažiavimas, kuriame renkamas organizacijos lyderis.

Darbo partija įkurta 2003 metų spalį. Šiuo metu Seime ji turi 29 atstovus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų