REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Investicijos ir draudimas – vienintelė tokio pobūdžio studijų programa Lietuvoje, vykdoma tik Vilniaus kolegijoje.

Investicijos ir draudimas – vienintelė tokio pobūdžio studijų programa Lietuvoje, vykdoma tik Vilniaus kolegijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Investicijų ir draudimo studijų programa skirta siekiantiems tapti profesionaliais draudimo specialistais, draudimo žalų ekspertais, draudimo tarpininkais, investicijų konsultantais, vadybininkais, investicijų analitikais, klientų aptarnavimo specialistais tarptautinėse verslo įmonėse ar turintiems tikslą kurti nuosavą verslą.

REKLAMA

Vilniaus kolegija siekia, kad studijų programos atitiktų šiuolaikinės darbo rinkos poreikius. Todėl mokymo procese aktyviai dalyvauja verslo įmonių bei valstybinių įstaigų atstovai. Savo profesine patirtimi jie dalijasi su jaunąja karta. Pasirinkusieji Investicijų ir draudimo studijas ne tik klauso dėstytojų praktikų paskaitų, bet ir darbui reikalingos patirties semiasi tarptautinėse pasaulyje žinomose finansinio sektoriaus kompanijose: draudimo įmonėse, pensijų fondų valdymo įmonėse, bankuose, investicinėse bendrovėse ar draudimo brokerių įmonėse. Profesinės veiklos įgūdžius studentai lavina atlikdami profesinės veiklos mokomąją praktiką simuliacinėje verslo praktinio mokymo firmoje „VIKO DRAUDA“, kuri imituoja realios draudimo įmonės veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo praktinio mokymo firmoje studentai dirba su realių draudimo įmonių versle naudojama draudimo verslo valdymo sistema DIS. Šia programa galima dirbti anglų ir lietuvių kalbomis. Todėl yra puiki galimybė priimti praktikai ir užsienio aukštųjų mokyklų studentus, atvykstančius pagal tarptautinius mainus. Be to, taikoma buhalterinės apskaitos programa „Stekas plius“, o personalo apskaitos valdymui naudojama programa „Stekas-alga“.

Investicijų ir draudimo studijų metu praktiniam mokymui naudojamos šiuolaikinės kompiuterinės programos „Apskaitos politika“, „Pirminiai apskaitos dokumentai“, draudimo verslo valdymo ir apskaitos sistema „Draudimas“, įmonės veiklos modeliavimo programa „Kietas riešutas“ ir „SimVenture“, statistinių duomenų apdorojimo programa SPSS bei kitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžtina tai, kad jau antrame kurse Investicijas ir draudimą studijuojantieji gali laikyti Lietuvos banko organizuojamą egzaminą draudimo brokerio licencijai įgyti. Tai gali tapti puikiu žinių ir kompetencijos įrodymu draudimo tarpininkavimo rinkoje.

Akcentuotina, kad investuoti studentai mokosi ne iš vadovėlių, o remdamiesi realiomis investavimo strategijomis. Jau studijų metu jie turi galimybę investuoti per vienos didžiausių Lietuvoje finansų maklerio įmonės suteiktą investavimo platformą.

Po trejų studijų metų absolventai įgis Investicijų ir draudimo profesinio bakalauro laipsnį. Jiems atsivers plačios karjeros perspektyvos sparčiai augančioje draudimo rinkoje. Baigusieji galės dirbti draudimo įmonėse, draudimo brokerių bendrovėse, pensijų fondų valdymo įmonėse, bankuose, investicinėse bendrovėse ar verslo įmonėse, vykdančiose investavimo veiklą, kurios vertina investicijų ir draudimo specialistus. Absolventai galės toliau tęsti magistrantūros studijas Lietuvos ir užsienio aukštosiose mokyklose.

Jauniems žmonėms investavimas gali tapti ne tik profesine veikla, bet ir hobiu, kuris ateityje generuos pasyvų pajamų srautą ir užtikrins stabilų finansinį pagrindą.

Šiemet Vilniaus kolegija priims studentus į 45 studijų programas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų