• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netikėtai greitai, kone be pasipriešinimo, NBA atkrintamųjų varžybų pirmajame etape kapituliavusią „Toronto Raptors“ komandą turi sukrėsti permainos. Kas pasikeis tarpsezoniu? Į šiuos klausimus, tarp kurių ir galimas Jono Valančiūno bei trenerio Dwane‘o Casey likimas, mėgina atsakyti Toronto leidinys „Nation. Post“.

REKLAMA
REKLAMA

Landry Fieldsas, Amiras Johnsonas, Gregas Stiemsma, Tyleris Hansbrough, Chuckas Hayesas ir Lou Williamsas – laisvieji agentai, ir leidino nuomone, neturėtų grįžti į ekipą. Anot straipsnio autoriaus Erico Koreeno, A. Johnsonas ir L. Williams vis dar naudingi žaidėjai, tad klubo generalinis direktorius Masai Ujiri gali nuspręsti pasilikti.

REKLAMA

Kad ir kaip ten būtų, „Raptors“ reikia permainų ir atsikratymas laisvųjų agentų – vienas lengviausių kelių. „Komandai verkiant reikia universalaus puolėjo starto penkete, kuris būtų svari parama J. Valančiūnui. Tiesa, tokio dabar ieškoti gana anksti“, - teigia leidinys.

J. Valančiūnas ir Terrence‘as Rossas žais jau ketvirtą sezoną už „Šiaurę“. Jei nuspręs, „Raptors“ gali pratęsti sutartį su abiejais iki Helovino šventės spalio 31 dieną. Kokius šansus turi vidurio puolėjas iš Lietuvos?

REKLAMA
REKLAMA

„JV neturėjo tokio įspūdingo proveržio šį sezoną, kokio iš jo tikėjosi „Raptors“ ir negalėjo prilygti savo varžovams iš „Wizards“ ekipos Marcinui Gortatui ir Nene. Jo vieta šiuolaikiniame NBA nėra tikra – vyrauja greiti gynėjai ir neaukšta puolėjų linija. Vis dėlto J. Valančiūnas vis dar yra nepaprastai naudingas – gali apsaugoti lanką, pelnyti taškus ir pataikyti baudos metimus. Veikiausiai „Raptors“ pratęs su juo kontraktą. Visai kita istorija T. Rosso – visiškas nusivylimas. Negali jam už tai mokėti, o gal ir niekada“, - rašo apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš 48 mln. JAV dolerių komandos biudžeto, numatyto kitam sezonui net 34 mln. skirti Kyle‘ui Lowry, DeMarui DeRozanui, Greivisui Vasquezui ir Patrickui Pattersonui. Tai taip pat komplikuota grupelė krepšininkų, tačiau didžiausias generalinio direktoriaus galvos skausmas dabar – treneris.

„D. Casey šį reguliarųjį sezoną pasiekė rekordinį 49 pergalių skaičių, tačiau nusileido savo oponentams Jasonui Kiddui ir Randy Whitmanui, kurie nėra lygos trenerių elite. Jis – gynybos specialistas, tačiau komanda šį sezoną gynėsi siaubingai. Jis nesugebėjo priversti žaidėjų labiau dalintis kamuoliu. Visgi D. Casey, panašu, liks kitiems metams, kurie yra garantuojami kaip paskutiniai pasirašytoje sutartyje. Paskutinis šansas?“ – rašo leidinys.

Kaip bus iš tikrųjų, sužinosime tarpsezoniu. O kol kas – stebime toliau kovas dėl NBA čempionų titulo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų