• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos už dviejų mėnesių Trakai vienai dienai taps bėgimo profesionalų ir mėgėjų prieglobsčiu – trečią kartą senojoje Lietuvos sostinėje vyks Trakų pusmaratonis. Šiais metais bėgimo varžybų generaliniu rėmėju tapo ir vardą renginiui suteikė vaistinių tinklas – EUROVAISTINĖ.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės šiemet tapę Trakų pusmaratonio generaliniais rėmėjais. Mūsų misija – padėti žmonėms būti sveikais ir jaustis gerai. Vyrauja stereotipinė nuomonė, jog vaistinės padeda jaustis geriau parduodamos tik vaistus, spręsdamos problemą. Prisidėdami prie bėgimo renginių, norime skleisti žinią, kad reikia mylėti save, savo sveikatą ir ją puoselėti dar iki tol, kol užklumpa liga. Mes tikime, kad fizinis aktyvumas yra savotiškas vaistas – jis suteikia energijos, geros nuotaikos. Ir tai yra prevencija nuo visų ligų. Tad kviečiame EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonyje dalyvauti ne tik profesionalius bėgikus, bet ir mėgėjus bei tuos, kurie nori gyventi sveikiau. Svarbu gera nuotaika ir nusiteikimas, juk kai jaučiamės gerai, mes galime viską!” – energija ir pozityvumu dalinasi EUROVAISTINĖS direktorė Kristina Jakubauskienė.

REKLAMA

Tradiciniu tapęs EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonis, įprastai pradedantis didžiųjų vasaros bėgimų sezoną, 2014 metais pritraukė beveik 2000 Lietuvos ir užsienio sportininkų bei bėgimo entuziastų, o šiais metais, pasak organizatorių, dalyvių gali būti dar daugiau.

„Registracija į renginį jau įpusėjo, turime beveik 1000 užsiregistravusių dalyvių. Daugiausia dalyvių užsiregistravo į pusmaratonio (21, 097 km) rungtį – joje jau ketina dalyvauti virš 400 bėgikų. Iki renginio lieka dar keli mėnesiai, tad neabejojame, jog dalyvių skaičius peržengs 2000 ribą“, – kalbėjo renginį organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Martinkos, šiais metais dalyviams buvo pristatyta naujiena – galimybė įsigyti proginius pusmaratonio marškinėlius už specialią kainą: „Marškinėlius gali įsigyti visų rungčių dalyviai registruodamiesi į Trakų pusmaratonį iki balandžio 20 d. Siekiame sukurti gražią sporto šventę, tad firminiai renginio marškinėliai ne tik suteikia galimybę būti išskirtiniais, dar labiau įsijausti į renginio atmosferą, bet ir liks puikiu atsiminimu.“

EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonio dalyviai bėgdami galės mėgautis puikiais vaizdais, kadangi didžioji trasos dalis bus nusidriekusi palei ežerą su nuostabaus grožio Trakų pilies peizažu fone. Prieš metus Trakuose pastačius naują tiltą įvyko pasikeitimai trasoje – ji tapo įdomesnė ir greitesnė. Pusmaratonio rungties bėgikai turi įveikti ne keturis ratus kaip anksčiau, o du.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusės maratono bėgimo organizatoriai į renginį kviečia registruotis jau dabar. Anksčiau užsiregistravusiems taikomas mažesnis dalyvavimo mokestis, taip pat lieka daugiau laiko treniruotis ir tinkamai pasiruošti bėgimui. Išbandyti savo jėgas ir registruotis galima į šias Trakų pusmaratonio distancijas: pusės maratono (21 km), 10,5 km, 5 km ir 1 km bėgimo, taip pat 10,5 km ir 5 km šiaurietiškojo ėjimo rungtis.

Į visas EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.trakupusmaratonis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų