• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pradėtas skaitmeninės valiutos bitkoinų teisinis reguliavimas. Europos Sąjunga (ES) laikosi požiūrio, kad bandomuoju triušiu geriau tegul pabūna JAV, todėl Briuselis kol kas tik stebi padėtį. Lietuva taip pat rekomenduoja susilaikyti nuo šios rizikos, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgdamas į tai, kad šiuo metu nėra virtualiųjų valiutų reguliavimo režimo, Lietuvos bankas (LB), vadovaudamasis Europos bankininkystės institucijos (EBA) rekomendacija, siūlo kredito įstaigoms, mokėjimo įstaigoms ir elektroninių pinigų įstaigoms susilaikyti nuo virtualiųjų valiutų pirkimo, laikymo ar pardavimo, siekiant sumažinti riziką, kylančią dėl virtualiųjų valiutų schemų ir reguliuojamų finansinių paslaugų sąveikos“, – sakė Lietuvos banko Viešųjų ryšių skyriaus vyresnysis specialistas Rimantas Pilibaitis.

EBA teigimu, siekiant suvaldyti visas rizikas, reguliavimas virtualiųjų valiutų srityje yra būtinas ir jis turi būti itin išsamus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų