• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprasta, kaip nusi... ? Taigi, kad ne: taisyklingai tuštintis, miegoti, sėdėti, praustis, kramtyti reikia mokėti. Ką ten, Amerikos medikų asociacija tvirtina, kad dauguma mūsų net kvėpuoti nemokame taisyklingai!

REKLAMA
REKLAMA

Kramtymas

Moki kramtyti? Jei niekada apie tai nesusimąstei, tai greičiausiai atsakymas yra „ne“. O juk įprotis ryti maistą beveik nekramčius yra laikomas viena iš nutukimo priežasčių, be to, prisideda prie įvairiausių virškinimo trakto ligų atsiradimo. Kaip pavyzdys dažniausiai patiekiama japonų „kramtymo kultūra“, o Rytų medicinos propaguotojai dar Tau papasakotų, kad kruopščiai kramtant maistą per liežuvį pasisavini didžiąją dalį vidinės maisto energijos – čia argumentas tiems, kurie tiki tokiais dalykais.

REKLAMA

Taigi, kiek reikia kramtyti? Kol maistas burnoje virsta skysta, vienalyte košele. Dar daugiau: kramtyti rekomenduojama net skystą maistą – sultis, pieną, jogurtą – kad jis susimaišytų su seilėmis. Jei manai, kad kramtydamas kavą atrodysi kvailai, tuomet pakaks ją gerti mažesniais gurkšneliais, ilgiau palaikant burnoje. Ne veltui dietologai vieningai pritaria rytietiškam posakiui: kramtai kąsnį 50 kartų – niekuo nesergi, 100 kartų – gyveni labai ilgai, 150 kartų – tampi (beveik) nemirtingas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų