• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri iki balandžio 4 dienos turi ištirti ir pateikti parlamentui savo išvadas dėl sutikimo Seimo narį Viktorą Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Jai vadovaus Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Atmosfera įkaito iš karto, vos tik buvo pradėtas svarstyti šis klausimas. Parlamentarai vieni kitiems siūlė prieš lipant į tribūną pasižiūrėti, kokia dabar mėnulio fazė, nustoti ieškoti dvasių, nustoti šokdinti vieniems kitus, o konservatorius Kęstutis Masiulis net pareiškė nesąs „koks nors jūsų buldogas“.

REKLAMA

Liberalas Eugenijus Gentvilas suabejojo, ar „tvarkietis“ Petras Gražulis gali vadovauti komisijai. „Ar jūs nenorite pasiūlyti kito žmogaus? Jūs kalbate apie visiškai kitus dalykus“, – sakė jis P.Gražuliui, kuris iš tribūnos kalbėjo apie gamtinių dujų terminalo statybą ir konservatorių „nuodėmes“.

„Reikia pasidaryti jums grafiką apie mėnulio fazes“, – siūlė jam K. Masiulis. Anot jo, Darbo partija viską, kas siejasi su V. Uspaskichu, moka vilkinti tiesiog virtuoziškai. „Pasaulio čempionai jie šioje srityje. Kaip pavadintumėte žmogų, kuris vengia atsakomybės, slapstosi? Aš jį pavadinčiau bailiu. Uspaskichas keičia mandatus, advokatus. (...) Jis savo asmeniu šokdina visą koaliciją, žmonės eina į tribūną, laužo ietis. O iš tikro dalykas nėra sudėtingas. Garbingas žmogus stotų į akistatą ir tiesiog bylinėtųsi“, – kalbėjo konservatorius. Jis pridūrė, kad V. Uspaskichas šokdina visą koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai pagaliau ėmė raminti vieni kitus, tačiau jų įkarščio atvėsinti nesugebėjo net šaltas dušas, esą „tokia keliama isterika“ atrodo labai negražiai.

„Nesu koks nors jūsų buldogas“, – tvirtino konservatorius Kęstutis Masiulis. „Jūs visa partija tapote priedangos organizacija“, – rėžė jis darbiečiams. „Leiskim prokurorams patraukti atsakomybėn asmenį, kuris padarė bent mažą nusikaltimą“, – ragino jis.

Pavydėtiną savitvardą išlaikė, atrodo tik keli Seimo nariai. Vienas iš jų – pats V. Uspaskichas, pareiškęs, kad balandžio 4 dieną negalės dalyvauti Seimo posėdyje, ir posėdžiui pirmininkavęs Vydas Gedvilas, kuris po karštų diskusijų ir paskelbė, kad už laikinosios komisijos sudarymą balsavo 63 Seimo nariai, prieš – 21, susilaikė 18 parlamentarų.

Kaip jau skelbta, Generalinis prokuroras Darius Valys į Seimą kreipėsi dar pernai lapkritį. Jis tvirtino, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, jog V. Uspaskichas 2013 m. liepos 28 d. Vilniaus oro uoste atsakydamas į jam pateikiamus žurnalistų klausimus, viešai žodžiu užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą. Sudaryti komisiją dėl V. Uspaskicho teisinės neliečiamybės naikinimo buvo siūloma dar pernai rudens sesijoje, tačiau šis klausimas ne kartą buvo išbrauktas iš darbotvarkės.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų