• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimui antradienį planuojama pateikti nutarimo projektą, kuriuo prezidentei Daliai Grybauskaitei būtų siūloma atleisti iš pareigų generalinį prokurorą Darių Valį.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas dėl siūlymo prezidentui atleisti valstybės institucijų vadovus iš einamų pareigų priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

REKLAMA

Toks nutarimo projektas teikiamas anksčiau Seime nepritarus D.Valio pristatytai prokuratūros metinės veiklos ataskaitai. Spalio pradžioje nepritaręs prokuratūros ataskaitai Seimas pavedė Teisės ir teisėtvarkos komitetui parengti nutarimo projektą su siūlymu dėl generalinio prokuroro atleidimo.

Seimo statutas numato, kad nepritaręs ataskaitai valstybės institucijos vadovo, kurio paskyrimui reikalingas Seimo pritarimas, parlamentas gali pavesti šią ataskaitą svarsčiusiam komitetui pateikti Seimo nutarimo dėl siūlymo prezidentui atleisti šį valstybės institucijos vadovą iš einamų pareigų projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai renka parašus dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą (KT) dėl tokios Seimo statuto nuostatos konstitucingumo. Konservatoriai tvirtinta, kad remiantis minėtomis Seimo statuto nuostatomis „siekiama atleisti generalinį prokurorą ir politizuoti prokuratūros veiklą“.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų