• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi nori surasti paslėptus lobius. Tik įsivaizduok sau, eini mišku ir užkliūvi už lobių dėžės, kurioje yra pilna pinigų. Piratai slėpdavo savo grobius. Nemažai laivų nuskendo gabendami įvairias brangenybes ar auksą. Todėl pasaulyje yra žmonių, kurie paaukoja visas savo gyvenimo santaupas ieškodami tokių paslėptų turtų. Šiame straipsnyje galite sužinoti, kur juos galima rasti.

REKLAMA
REKLAMA

10. Forresto Fenno paslėptas lobis

Kai Forrestas Fennas buvo vos 9 metų, jis rado strėlės smaigalį netoli savo namų Teksase. Šis radinys nulėmė jo gyvenimą. Nuo to laiko jis tapo istorinių įrankių gerbėju ir kolekcionieriumi. Praeito amžiaus 7 dešimtmetyje F. Fennas tapo oro pajėgų pilotu. Dėl to jis dažnai skrisdavo į Pompėją, kur ieškodavo senienų - jis ten jų rasdavo gausybę.

REKLAMA

Tačiau 9 dešimtmetyje vyras sužinojo, kad serga kepenų vėžiu ir jam liko gyventi vos keli metai. Žiūrėdamas mirčiai į akis, jis sumanė paslėpti savo rastas senienas ir perduoti jas tam, kas suras slaptavietę. Manoma, kad jis buvo sukaupęs 1-3 milijonų JAV dolerių vertės aukso, papuošalų ir kitų vertingų dalykų.

9. „Bighorn“ upės lobiai

Daugeliui amerikiečių XIX amžiaus pabaigoje keliavimas į vakarus ir aukso kasinėjimas buvo įprastas siekis praturtėti. Kai kurie iš jų net nepasiekė Ramiojo vandenyno, kai aukso buvo atrasta Montanoje. Tačiau vis mažiau ir mažiau amerikiečių ieškojo aukso JAV teritorijos viduryje. Daugelis pradėjo keliauti į vakarus. Tačiau galbūt pasirinko ne tą kryptį.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal kai kurios istorikus, kapitonas Grantas Marshas, kuris vadovavo laivo „Far West“ įgulai, gelbėdamas kito laivo sužeistus kareivius, „Bighorn“ upės pakrantėje palaidojo auksą, kuris iki šiol nerastas. Kadangi kovoje su indėnais kito laivo įgula patyrė pralaimėjimą, kapitonui Grantui Marshui teko į savo laivą priimti sužeistuosius. Nenorėdamas, kad laivas nuskęstų, dėl per didelio svorio teko užkasti 370 tūkstančių JAV dolerių vertės aukso luitus. Kai kurie teigia, kad kapitonas vėliau susirinko užkastą auksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Mohavės dykumos lobis

Skamba keistai, tačiau laive, nuskendusiame 160 kilometrų nuo Ramiojo vandenyno Mohavės dykumoje, buvo milijonus JAV dolerių verti perlai.

Ekspertai mano, kad banga iš Kalifornijos įlankos susidūrė su nuotėkiu iš Kolorado upės. Pakankamai vandens nutekėjo, kad jis nuneštų laivą iki Saltono jūros. Laivas galėjo būti ir užmirštas, jei ne perlai jame.

1870 metais laikraštis „Los Angeles Star“ rašė apie žmogų Charley‘į Cluskerį, kuris rado laivą ir jame buvusį lobį. Tačiau vėliau niekas daugiau nerašė apie šį lobio radimą, todėl tikima, kad perlai ir laivas vis dar yra neatrasti.

REKLAMA

7. Mosby‘io Virdžinijos lobiai

Konfedaratų pulkininkas Johnas Singletonas Mosby‘is buvo niekšingas kovotojas per JAV pilietinį karą. Jis ir jo vyrai buvo žinomi kaip Mosby‘io užpuolikai, dėl jų žaibiškų Sąjungos bazių puolimų ir gebėjimo išlikti nepastebėtiems įsimaišant tarp miestiečių. Pulkininkas buvo panašus į Melo Gibsono vaidintą veikėją filme „Patriotas“, tik be tokios dramos.

Per vieną iš daugelio užpuolimų, jis paėmė į nelaisvę Sąjungos generolą Edwiną Stoughtoną ir maiša, kuriame buvo 350 tūkstančius JAV dolerių verto aukso, sidabro ir šeimos relikvijų.

REKLAMA

Užpulta buvo Sąjungos stovykla, esanti 75 kilometrus į pietus nuo Culpeper, Virdžinija.

Tačiau problema buvo ta, kad dar 42 žmonės buvo paimti į nelaisvę, todėl juos reikėjo nugabenti iki Konfederacijos stovyklos, kas reiškė, jog reikėjo pereiti priešo teritoriją.

Keliaujant jie pamatė didelį būrį Sąjungos pajėgų. J. S. Mosby‘is nenorėjo skirtis su savo gautais turtais, todėl juos nusprendė juos užkasti tarp dviejų pušų. Pulkininkas pažymėjo medžius su savo peiliu.

Vis dėlto, kai J. S. Mosby‘is išsiuntė savo septynis patikimiausius karius pargabenti lobį, jie visi buvo pagauti ir pakarti. Pulkininkas daugiau niekada negrįžo pasiimti lobio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. 63 milijonų JAV dolerių turtai Bedfordo grafystėje

Thomasas Beale‘as turėjo būti keistas žmogus. Kaip teigia legenda, jis su keliais vyrais keliavo. Uoliniuose kalnuose jie iškasė daug aukso ir sidabro išteklių. Visas turtas vertas maždaug 63 milijonus JAV dolerių. Visi vyrai norėjo užtikrinti, kad turtas būtų paveldėtas jų giminaičių, todėl Beale‘as užrašė tris šifruotas žinutes. Vienoje apibūdino tikslią lobio vietą, antroje – kas ten slypi, ir trečioje buvo surašyti vyrų vardai bei kam atitektų lobis po jų mirties.

REKLAMA

Šios žinutės buvo sudėtos į dėžutę, o ji perduota Robertui Morrissui, smuklininkui iš Virdžinijos. Jis turėjo laukti 10 metų, kad galėtų atidaryti dėžutę. Per tuos metus T. Beale‘as neatvyko atsiimti dėžutės. Todėl buvo sutarta tokiu atveju, kad šifro kodas bus atsiųstas smuklininkui, tačiau T. Beale‘as to nepadarė. R. Morrissas kartu su draugais bandė iššifruoti, kas užrašyta žinutėse, tačiau jiems pavyko perskaityti tik antrąją, kurioje buvo parašyta kokie lobiai yra paslėpti.  

Laukite tęsinio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų