• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Statybų bendrovė „Costum“ Lukšių miestelyje Šakių rajone stato naują tekstilės gamyklą, kuriai skirta Europos Sąjungos parama. Investicijos į gamyklos statybą siekia 3,4 mln. litų. Gamyklos užsakovai UAB „Lukšių tekstilė“ iki šiol patalpas nuomojosi, tačiau nusprendė investuoti ir įsikurti savose. „Veiklai vykdyti mums reikia aukščiausius standartus atitinkančių gamybos ir sandėliavimo pastatų. Naujai statomos gamyklos kompleksą sudarys administracinis ir gamybinis korpusas su pagalbinėmis patalpomis ir sandėlis“, – sako Rima Bendorienė, bendrovės direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pasakoja, kad pagrindinė įmonės veikla yra gana specifinė –- teikti tekstilės ir minkštųjų baldų gamybos įmonėms dygsniavimo ir siuvimo paslaugas.

REKLAMA

„Naujas statomos gamyklos technologijas, beje ir visą kompleksą, projektavo Lietuvos inžinieriai. Reikia, pasakyti, kad Lietuvos specialistai šiandien jau sugeba išspręsti sudėtingas technologines problemas bei savarankiškai sukurti technologijų valdymo ir automatizavimo procesus, – sakė R. Bendorienė. – Norėčiau pabrėžti, kad diegiamos pažangios vokiškos technologijos leidžia veikti nekenkiant gamtai: neteršiame jos, sunaudojame nedaug energetinių resursų“, – pasakoja Rima Bendorienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Arvaldo Brazo, UAB „Costum“ direktoriaus, bene didžiausias iššūkis įgyvendinant šį projektą yra itin aukšti saugumo reikalavimai, nes „Lukšių tekstilė“ gamyboje naudoja degias sintetines medžiagas.

„Projektavome taip, kad administracinis korpusas nuo gamybinių cechų būtų atitvertas priešgaisrinėmis sienomis – atitvaromis, montuojami gaisrams gesinti skirti priešgaisriniai čiaupai. Ne mažiau svarbūs ir aplinkosaugos reikalavimai, todėl nuspręsta pastato šildymui naudoti geoterminę energiją“, –- pasakoja A.Brazas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB „Costum“ direktorius šį užsakymą vertiną, kaip itin aukštą bendrovės ir jos specialistų kompetencijos įvertinimą. „Tai, kad mums patikėta sudėtingo gamybinio komplekso statyba, įpareigoja. Kita vertus, tai patvirtina bendrovės patirtį bei profesionalumą: esame subūrę specialistų komandą, todėl galime užtikrinti kokybę visuose etapuose – nuo projekto parengimo iki raktų įteikimo“, – sako Arvaldas Brazas.

Pasak bendrovės vadovo, tai jau antras UAB „Costum“ kaimiškose vietovėse vykdomas projektas šiais metais. „Džiugu dirbti kaimo vietovėje, kur kiekvienas naujas verslo projektas mažina nedarbą ir prisideda prie vietos gyventojų gerovės“. Arvaldo Brazo teigimu, nauja tekstilės gamykla Lukšiuose turėtų pradėti veikti jau šių metų birželį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų