• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

„Sodros“ biudžetas 2013 metams yra deficitinis ir išlaidos 2013 metais viršys pajamas maždaug 2 mlrd. 700 mln. litų. Todėl „Sodrai“ reikia tą deficitą kažkokiu būdu finansuoti“, – priežastis, dėl kurių Vyriausybė pritarė paskolos „Sodrai“ suteikimui, aiškino finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pati ji („Sodra“ – red. past.) turi ribotas galimybes skolintis iš komercinių bankų, dėl to „Sodrai‘ pagrindinę masę pinigų paskolina valstybės biudžetas“, – antradienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams aiškino finansų ministras.

REKLAMA

Paklaustas, ar ketinama imtis kokių nors priemonių, kad „Sodros“ biudžeto deficito problema būtų išspręsta iš esmės, R. Šadžius aiškino, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija svarsto įvairius projektus, kuriuos įgyvendinus būtų galima pertvarkyti „Sodrą“.

„Vienas iš siūlymų yra bazinę pensiją socialinio draudimo pensininkams mokėti ne iš „Sodros“, o iš valstybės biudžeto. Atitinkamai reikėtų ir gyventojų pajamų mokestį, ir socialinio draudimo įmokas pertvarkyti. Šie projektai bus svarstomi mokesčių sistemos pertvarkymo darbo grupėje, kuriai vadovauja premjero patarėjas Stasys Jakeliūnas“, – aiškino finansų ministras.

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, dėl to, kad „Sodrai“ vėl teks skolintis, „jokių grėsmių, kad gali vėluoti pensijos ar kitos socialinės išmokos, nėra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų