• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Maždaug prieš pusmetį rašėme apie automobilių puošybos specialistų „Re-Styling.lt“ chromo imitacijos plėvele padengtą „Chevrolet Corvette C6“ kabrioletą. Efektingai atrodantis automobilis buvo ir unikalus projektas Lietuvoje, kadangi aplinką atspindintis kėbulas suteikia jam nuolatos kintančius atspalvius, tačiau nuo to laiko plėvelę ant automobilių klijuojantys vyrukai įgyvendino ne vieną projektą, kuris suteikė papuoštai technikai naują stilių. Mūsų manymu, dėmesio ypatingai vertas krokodilo odos imitacija dengtas „Nissan 350Z“.

REKLAMA
REKLAMA

Nelygus paviršius – egzotiškas įvaizdis

„Aligatoriaus oda“ aptrauktas „Nissan 350Z“ (nuotr. Gamintojo)„Aligatoriaus oda“ aptrauktas „Nissan 350Z“ (nuotr. Gamintojo)

Kaip mums pasakojo studijos vadovas Vladas Noreiko, pati plėvelė yra ypatinga tiek savo tekstūra, tiek ir raštu. Aligatoriaus odą imituojantis viršutinis jos sluoksnis yra minkštas ir nelygus, tačiau tuo pat metu pakankamai tvirtas ir išlaikantis tokį vaizdą, kuris buvo padengimo metu. Nors tuo turbūt nelabai džiaugsis automobilio savininkas, tačiau galime numatyti, kad norinčių perbraukti per automobilį ranka tikrai bus daug.

REKLAMA

„Visuomenė nuolat puikuojasi aligatoriaus odos rankinėmis ir batais. Atėjo laikas ir taip atrodančiam egzotiškam automobiliui. Tai puikus sprendimas gyvūnų mylėtojams, nes plėvelė yra sintetinis produktas, todėl nebus sužeistas nei vienas aligatorius, kurių populiacija nyksta, o automobilis atrodys įspūdingai“, ‒ juokaudamas komentavo V. Noreiko.

„Aligatoriaus oda“ aptrauktas „Nissan 350Z“ (nuotr. Gamintojo)„Aligatoriaus oda“ aptrauktas „Nissan 350Z“ (nuotr. Gamintojo)

Automobilio apklijavimui naudota „Hexis“ plėvelė, kurią sudaro iš keletas sluoksnių aukštos kokybės plėvelės tinkančios pilnam aptraukimui ir pagrindas su klijais. Tokia skirta automobilių, motociklų, laivų ir įvairių interjero detalių (baldų, mobiliųjų telefonų, nešiojamų kompiuterių ir pan.) buityje apklijavimui. Tiems, ką domina toks projektas, galime pasakyti, kad jei netgi suteikiama 10 metų garantija.

REKLAMA
REKLAMA

Padengimo kaina – keturis kartus didesnė

Viso kėbulo padengimas aligatoriaus odos imitacine plėvele kainuoja apie  8000 Lt. Tam, kad būtų lengviau orientuotis daug tai, ar mažai galime pasakyti, kad aptraukimas įprasta, pvz. balta arba juoda plėvele, kainuoja maždaug 2000 Lt. Toks didelis kainų skirtumas susidaro dėl aukštos plėvelės kainos ir gerokai specifinės plėvelės faktūros sąlygojamo sudėtingesnio darbo.

Automobilis dengiamas aligatoriaus odos imitacijos plėvele (nuotr. Gamintojo)Automobilis dengiamas aligatoriaus odos imitacijos plėvele (nuotr. Gamintojo)

Jei ketinate tai padaryti patys, galime pasakyti, kad padengimo metodika automobilio aptraukimas aligatoriaus odos imitacine plėvele iš esmės nesiskiria nuo aptraukimo įprasta matine ar blizgia plėvele. Anot V. Noreiko, klijavimo principas toks pat, skiriasi tik tai, kad aptraukimas reikalauja ypatingo kruopštumo ir patirties. „Naudojama šiek tiek kitokia klijavimo specifika užbaigiant detalių kraštus, kampus, nes aligatoriaus odos imitacinė plėvelė keletą kartų storesnė nei standartinės lygios struktūros, vienspalvės ir spalvotos plėvelės“, ‒ kalbėjo specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaidos, kurių puošiant automobilį tokiu būtų, karts nuo karto pasitaiko gali pareikalauti nemažos pinigų sumos, kadangi aligatoriaus odos imitacijos plėvelės vieno kvadratinio metro kaina – 215 Lt, įskaitant PVM.

Lietuviai vengia ryškių spalvų

Klijuojant plėvelę svarbūs tokie niuansai kaip tinkama darbinė temperatūra su plėvele, kaitinimo temperatūra prieš ir po paklijavimo, drėgmė ir kiti. Taip pat, kai kuriose vietose gali būti naudojami tik specialus gruntas. „Nors plėvelės gamintojas kategoriškai draudžia naudoti skirtingų firmų gaminius tarpusavyje, greičiausiai dėl konkurencijos, mes ne kartą sulaužėme gamintojų sukurtus taisykles atlikdami įvairiausius bandymus. Kartais ties klijavimo bandymai pasiteisindavo“, ‒ patirtimi dalinosi V. Noreiko.

REKLAMA

„Aligatoriaus oda“ aptrauktas „Nissan 350Z“ (nuotr. Gamintojo)„Aligatoriaus oda“ aptrauktas „Nissan 350Z“ (nuotr. Gamintojo)

„Re-Styling.lt“ specialistų teigimu, klientai dažniausiai „baidosi“ ryškių spalvų ir šiuo metu Lietuvoje populiariausios spalvos yra matinė juoda ir balta. Ryškesnę spalvą tautiečiai renkasi labai retai, o norinčių suteikti savo automobiliui kokį nors efektą pasitaiko vienetai. Kaip tik todėl pirmojo „aligatoriaus odą“ turinčio automobilio Lietuvoje savininką aplinkiniai vadina drąsiu, išsiskirti nebijančiu žmogumi.

„Lyginant Lietuvos rinką su tarkime, Rusijos, mūsų galima pavadinti nuobodžia ir monotoniška, kadangi Rusijoje klientai išradingesni ir drąsesni. Ten vairuotojai siekia išsiskirti iš minios ir savo automobilius gražina kuo įvairesne ir didesnį efektą sukuriančia plėvele“, ‒ tvirtino V. Noreiko. Anot pašnekovo, Rusijos gatvėse galima pamatyti į „aligatoriaus odą įvilktus“  mažiausius modelius, taip pat ir prabangius naujus 7 serijos BMW sedanus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų