• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Seimas renkasi į neeilinę sesiją.

Jos darbotvarkėje vienas klausimas – Seimo nutarimo projektas, kuriuo siūloma sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl Lietuvoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos bankrutuojančioje akcinėje bendrovėje banke SNORAS išsiaiškinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antroji neeilinė Seimo sesija šiais metais.

Sausio 19 d. vykusios neeilinės sesijos metu, nepaisant opozicijos prieštaravimo, Seimas parėmė konservatorių iniciatyvą ir išbraukė iš darbotvarkės siūlymą sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl banko SNORAS. Už tai, kad šio klausimo neliktų darbotvarkėje, balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 58, susilaikė 3 parlamentarai.

REKLAMA

Pasipiktinęs tokia įvykių eiga Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis pareiškė, kad opozicija nemato galimybių dirbti tokioje atmosferoje, todėl palieka Seimo plenarinių posėdžių salę, primena ELTA.

Vėliau 47 Seimo narių grupė užregistravo iniciatyvą dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo šių metų sausio 30 dieną.

Praėjusį penktadienį valdančioji koalicija nutarė pasisakyti už Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymą, siekiant išsiaiškinti galimas neteisėtas oligarchines politines įtakas ir galimą politikų dalyvavimą darant įtaką bankroto procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija turėtų ištirti, ar buvo neteisėtos įtakos ir bandymai paveikti politikus bei teisėsaugos institucijas po SNORO bankroto paskelbimo iš stambiųjų kreditorių pusės ir taip siekti sau turtinės naudos mokesčių mokėtojų sąskaita, pakeičiant vietą kreditorių eilėje. Taip pat sudaryti sąlygas buvusiems banko savininkams išvengti teisinio proceso Lietuvoje“, – pareiškė Premjeras Andrius Kubilius.

Koalicijos vadovai pabrėžė, kad komisija turėtų dirbti taip, kad jos veikla nedarytų įtakos atliekamiems teisėsaugos tyrimams ir bankroto procedūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų