• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinantį savaitgalį, vasario 26-27 dienomis, Nidoje vyksiantį  Lietuvos 2011 metų jėgos aitvarų žiemos čempionatą – „Snow Kite Grand Prix 2011“ bus galima tiesiogiai stebėti internete. Savaitgalį vyks antrasis iš trijų atvirojo čempionato etapų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatorių, VšĮ “Ekstremalus sportas„, teigimu, norintieji stebėti varžybas, bet neturintys galimybių atvykti į Nidą, galės jas stebėti internete. “Į bet kurį nešiojamą ar stacionarų informacinių technologijų bei telekomunikacijų įrenginį su interneto ryšiu instaliavus programinę įrangą - VLC grotuvą ir suvedus transliacijos adresą jame – http://surf.lt:8080/, čempionatą bus galima stebėti realiu laiku. - sako VšĮ “Ekstremalus sportas“ atstovas, varžybų organizatorius ir dalyvis Eduardas Silva. – Tokiu būdu turintieji asmeninius  kompiuterius ar mobiliuosius telefonus varžybas bei čempionato vaizdo anonsus galės matyti ir namuose".

REKLAMA

VšĮ “Ekstremalus sportas" žiemos jėgos aitvarų varžybas rengia jau trečius metus iš eilės, tačiau tiesioginė vaizdo transliacija bus daroma pirmą kartą. Anot E. Silvos, taip siekiama pristatyti ir priartinti šią sporto šaką prie žiūrovų bei išplėsti jų ratą.

Čempionato transliacijos nuoroda patalpinta interneto svetainėje www.surf.lt (spausti nuorodą: VLC vaizdo transliacija (Lietuvos jėgos aitvarų žiemos čempionatas, Nida, 2011 02 26-27). Transliaciją planuojama pradėti seštadienį apie 12 valandą, kartu su pirmaisiais rungčių startais.

REKLAMA
REKLAMA

Primenama, kad jėgos aitvarų virtuozams šį savaitgalį skriejantiems ant užšalusių Kuršmarių snieglentėmis ar slidėmis iš viso teks įveikti 6 rungtis - kurso (angl. Cource Race), 250-500 m greičio trasą laikui (angl. Speed Race), laisvojo stiliaus čiuožimą su oro akrobatika (angl. Freestyle), jėgos aitvarų krosą (angl. Kite Boarder Cross), maratoną ir kliūčių ruožą  atliekant laisvojo stiliaus elementus (angl. Jibbing). Dalyvių registracija į varžybas vyks šeštadienį  nuo 10 val. iki 11  val. Varžybų pradžia šeštadienį 12 val., sekmadienį – 11 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis, paskutinis, čempionato etapas priklausomai nuo meterologinių sąlygų vyks artimiausiu metu.

Praėjusiais metais Lietuvos jėgos aitvarų čempionate dalyvavo per 70 šios sporto šakos aistruolių. Įvairiose rungtyse buvo pagerinti šalies čiuožimo snieglente ir aitvaru bei slidėmis ir aitvaru greičio rekordai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų