• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pieno perdirbimo įmonės „Žemaitijos pienas“ ir „Rokiškio sūris“ vienu metu ėmė prekiauti lietuviškais vardais pažymėtu sūriu, kuris pagamintas užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot perdirbėjų, sūrių, kurie pirkėjams siūlomi su lietuviškais pavadinimais „Palanga“, „Germantas“, „Vilnius“, „Tyzenhauzų“, įmonėms pavyko pigiau įsigyti Vokietijoje. Ši valstybė, kaip kilmės šalis, smulkiomis raidėmis nurodyta ir ant sūrio pakuočių, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Buvo taip, kad jau pasirengėme į rinką tiekti naują „Tyzenhauzų“ sūrį, buvo sudarytos sutartys, rinkotyros planas, tačiau pats technologinis gamybos procesas nepavyko. Todėl suradome tiekėjus Vokietijoje ir nusipirkome sūrio iš jų. Dabar jau parduodami tik likučiai, o toliau ši sūrio rūšis gaminama Rokiškyje“, - aiškino vienas „Rokiškio sūrio“ vadovų Dalius Trumpa.

Anot jo, ši sūrio siunta buvo įsigyta žiemą, kai sūris Vokietijoje kainavo pigiau nei mūsų šalyje. Tačiau sumažėjus pieno supirkimo kainoms šiuo metu Lietuvoje sūrį gaminti kainuoja mažiau nei Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų